Artikel top billede

På trods af amerikanske sanktioner: Huawei vil i dag lancere verdens hurtigste 5G-telefon

Huawei kan senere i dag præsentere verdens hurtigste 5G-telefon, men en række amerikanske sanktioner betyder, at det er uvist, hvilken fremtid telefonen får.

Den omstridte kinesiske smartphoneproducent Huawei vil torsdag introducere telefonen Mate 30, der efter alt at dømme bliver verdens indtil videre kraftigste og hurtigste 5G-telefon.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Lanceringen finder sted i den sydtyske storby München, men selvom bliver præsenteret i Europa, så er det ifølge Reuters endnu uklart, hvilken skæbne den nye telefon vil få på det europæiske marked.

Skæbnen vil i høj grad afhænge af udfaldet, at det forbud, som de amerikanske myndigheder har udstedt mod Huawei og andre kinesiske teknologiproducenter.

Læs også: Huawei får dispensation i USA i sidste øjeblik: Men Trump vil ikke 'lave forretninger' med Huawei

Kan miste Android-adgang

De amerikanske sanktioner kan blandt andet få den konsekvens, at Huawei ikke kan få adgang til den fulde udgave af Googles mobilstyresystem, Android, hvilket ifølge Reuters blandt andet vil betyde, at telefonen ikke kan understøtte apps fra Googles officielle app-butik, Google Play.

Ifølge tele- og medieanalytiker Paolo Pescatore bliver lanceringen af Mate 30 derfor den mest interessante Huawei-lancering nogensinde.

”På trods af alle de bekymringer og udfordringer, der møder Huawei, så forbliver selskabet trodsigt og det fortsætter ufortrødent sin fremmarch,” siger Paolo Pescatore til Reuters.

Mate 30 vil blive udstyret med selskabets Kirin 990 processor, der ifølge Huawei selv er mere kraftfuld end de 5G-telefoner med Qualcomms processorer, som er på markedet i dag.

Læs også: Til morgenmad med Huawei: Her er de tre vigtigste pointer, som jeg fik med fra mødet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere