På trods af amerikanske sanktioner: Huawei vil i dag lancere verdens hurtigste 5G-telefon

Huawei kan senere i dag præsentere verdens hurtigste 5G-telefon, men en række amerikanske sanktioner betyder, at det er uvist, hvilken fremtid telefonen får.

Den omstridte kinesiske smartphoneproducent Huawei vil torsdag introducere telefonen Mate 30, der efter alt at dømme bliver verdens indtil videre kraftigste og hurtigste 5G-telefon.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Lanceringen finder sted i den sydtyske storby München, men selvom bliver præsenteret i Europa, så er det ifølge Reuters endnu uklart, hvilken skæbne den nye telefon vil få på det europæiske marked.

Skæbnen vil i høj grad afhænge af udfaldet, at det forbud, som de amerikanske myndigheder har udstedt mod Huawei og andre kinesiske teknologiproducenter.

Læs også: Huawei får dispensation i USA i sidste øjeblik: Men Trump vil ikke 'lave forretninger' med Huawei

Kan miste Android-adgang
De amerikanske sanktioner kan blandt andet få den konsekvens, at Huawei ikke kan få adgang til den fulde udgave af Googles mobilstyresystem, Android, hvilket ifølge Reuters blandt andet vil betyde, at telefonen ikke kan understøtte apps fra Googles officielle app-butik, Google Play.

Ifølge tele- og medieanalytiker Paolo Pescatore bliver lanceringen af Mate 30 derfor den mest interessante Huawei-lancering nogensinde.

”På trods af alle de bekymringer og udfordringer, der møder Huawei, så forbliver selskabet trodsigt og det fortsætter ufortrødent sin fremmarch,” siger Paolo Pescatore til Reuters.

Mate 30 vil blive udstyret med selskabets Kirin 990 processor, der ifølge Huawei selv er mere kraftfuld end de 5G-telefoner med Qualcomms processorer, som er på markedet i dag.

Læs også: Til morgenmad med Huawei: Her er de tre vigtigste pointer, som jeg fik med fra mødet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.