Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

På trods af amerikanske sanktioner: Huawei vil i dag lancere verdens hurtigste 5G-telefon

Huawei kan senere i dag præsentere verdens hurtigste 5G-telefon, men en række amerikanske sanktioner betyder, at det er uvist, hvilken fremtid telefonen får.

Den omstridte kinesiske smartphoneproducent Huawei vil torsdag introducere telefonen Mate 30, der efter alt at dømme bliver verdens indtil videre kraftigste og hurtigste 5G-telefon.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Lanceringen finder sted i den sydtyske storby München, men selvom bliver præsenteret i Europa, så er det ifølge Reuters endnu uklart, hvilken skæbne den nye telefon vil få på det europæiske marked.

Skæbnen vil i høj grad afhænge af udfaldet, at det forbud, som de amerikanske myndigheder har udstedt mod Huawei og andre kinesiske teknologiproducenter.

Læs også: Huawei får dispensation i USA i sidste øjeblik: Men Trump vil ikke 'lave forretninger' med Huawei

Kan miste Android-adgang

De amerikanske sanktioner kan blandt andet få den konsekvens, at Huawei ikke kan få adgang til den fulde udgave af Googles mobilstyresystem, Android, hvilket ifølge Reuters blandt andet vil betyde, at telefonen ikke kan understøtte apps fra Googles officielle app-butik, Google Play.

Ifølge tele- og medieanalytiker Paolo Pescatore bliver lanceringen af Mate 30 derfor den mest interessante Huawei-lancering nogensinde.

”På trods af alle de bekymringer og udfordringer, der møder Huawei, så forbliver selskabet trodsigt og det fortsætter ufortrødent sin fremmarch,” siger Paolo Pescatore til Reuters.

Mate 30 vil blive udstyret med selskabets Kirin 990 processor, der ifølge Huawei selv er mere kraftfuld end de 5G-telefoner med Qualcomms processorer, som er på markedet i dag.

Læs også: Til morgenmad med Huawei: Her er de tre vigtigste pointer, som jeg fik med fra mødet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere