Artikel top billede

På trods af amerikanske sanktioner: Huawei vil i dag lancere verdens hurtigste 5G-telefon

Huawei kan senere i dag præsentere verdens hurtigste 5G-telefon, men en række amerikanske sanktioner betyder, at det er uvist, hvilken fremtid telefonen får.

Den omstridte kinesiske smartphoneproducent Huawei vil torsdag introducere telefonen Mate 30, der efter alt at dømme bliver verdens indtil videre kraftigste og hurtigste 5G-telefon.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Lanceringen finder sted i den sydtyske storby München, men selvom bliver præsenteret i Europa, så er det ifølge Reuters endnu uklart, hvilken skæbne den nye telefon vil få på det europæiske marked.

Skæbnen vil i høj grad afhænge af udfaldet, at det forbud, som de amerikanske myndigheder har udstedt mod Huawei og andre kinesiske teknologiproducenter.

Læs også: Huawei får dispensation i USA i sidste øjeblik: Men Trump vil ikke 'lave forretninger' med Huawei

Kan miste Android-adgang

De amerikanske sanktioner kan blandt andet få den konsekvens, at Huawei ikke kan få adgang til den fulde udgave af Googles mobilstyresystem, Android, hvilket ifølge Reuters blandt andet vil betyde, at telefonen ikke kan understøtte apps fra Googles officielle app-butik, Google Play.

Ifølge tele- og medieanalytiker Paolo Pescatore bliver lanceringen af Mate 30 derfor den mest interessante Huawei-lancering nogensinde.

”På trods af alle de bekymringer og udfordringer, der møder Huawei, så forbliver selskabet trodsigt og det fortsætter ufortrødent sin fremmarch,” siger Paolo Pescatore til Reuters.

Mate 30 vil blive udstyret med selskabets Kirin 990 processor, der ifølge Huawei selv er mere kraftfuld end de 5G-telefoner med Qualcomms processorer, som er på markedet i dag.

Læs også: Til morgenmad med Huawei: Her er de tre vigtigste pointer, som jeg fik med fra mødet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?