Artikel top billede

Styrelse bortviser tre nye personer i sag om formodet svindel med it-systemer

Bygningsstyrelsen har bortvist yderligere tre medarbejdere i en sag om formodet svindel med indkøb af iPads, der angiveligt blev forsøgt skjult på regninger fra Kemp & Lauritzen.

Bygningsstyrelsen forbereder nu at bortvise tre medarbejdere i en sag om formodet svindel med indkøb af it-udstyr. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

I sagen formodes det, at blandt andet køb af iPads for 175.000 er blevet camoufleret på regninger fra el-installatøren Kemp & Lauritzen.

Så sent som i juni bortviste styrelsen fem medarbejdere i samme sag, og el-installatøren Kemp & Lauritzen har ligeledes tidligere bortvist fire medarbejdere i sagen.

Læs også: Kemp & Lauritzen bortviser fire ansatte efter mistanke om svindel med it-indkøb

Kan ende med politianmeldelse

Ifølge pressemeddelelsen vil styrelsen nu indlede afhøringer af de tre medarbejdere med henblik på bortvisning.

Det sker efter, at Kammeradvokaten har færdiggjort en undersøgelse sagen.

Styrelsen oplyser i pressemeddelelsen, at sagen kan ende med en politianmeldelse.

“Det er en alvorlig sag, og nu hvor Kammeradvokaten har sat punktum i sin undersøgelse af sagen, fokuserer vi på at gøre alt, hvad vi kan for at undgå gentagelser i fremtiden. Derfor har vi også bedt Deloitte gennemgå vore systemer og processer. Denne gennemgang har ikke afdækket væsentlige afvigelser i forhold til lignende styrelser," siger Rasmus Brandt Lassen, direktør i Bygningsstyrelsen, ifølge pressemeddelelsen.

Blev opdaget it-system

Svindlen blev ifølge Kemp & Lauritzen opdaget, fordi selskabets
it-systemer identificerede uregelmæssighederne.

“Jeg kan se, at der er nogle, som har forsøgt at omgå vores systemer, og vi kan se, at der er indkøbt noget it-udstyr, som er blevet faktureret videre til kunden som noget andet end det it-udstyr, som det i virkeligheden er,” sagde Peter Kaas Hammer, administrerende direktør hos Kemp & Lauritzen til erhvervsmediet Finans tidligere på året.

Ifølge Peter Kaas Hammer blev Kemp & Lauritzen opmærksom på sagen den 12. april 2019.

Læs også: It-systemer opdagede svindel i Bygningsstyrelsen: Telefoner og iPads blev skjult på regninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere