Artikel top billede

Styrelse bortviser tre nye personer i sag om formodet svindel med it-systemer

Bygningsstyrelsen har bortvist yderligere tre medarbejdere i en sag om formodet svindel med indkøb af iPads, der angiveligt blev forsøgt skjult på regninger fra Kemp & Lauritzen.

Bygningsstyrelsen forbereder nu at bortvise tre medarbejdere i en sag om formodet svindel med indkøb af it-udstyr. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

I sagen formodes det, at blandt andet køb af iPads for 175.000 er blevet camoufleret på regninger fra el-installatøren Kemp & Lauritzen.

Så sent som i juni bortviste styrelsen fem medarbejdere i samme sag, og el-installatøren Kemp & Lauritzen har ligeledes tidligere bortvist fire medarbejdere i sagen.

Læs også: Kemp & Lauritzen bortviser fire ansatte efter mistanke om svindel med it-indkøb

Kan ende med politianmeldelse

Ifølge pressemeddelelsen vil styrelsen nu indlede afhøringer af de tre medarbejdere med henblik på bortvisning.

Det sker efter, at Kammeradvokaten har færdiggjort en undersøgelse sagen.

Styrelsen oplyser i pressemeddelelsen, at sagen kan ende med en politianmeldelse.

“Det er en alvorlig sag, og nu hvor Kammeradvokaten har sat punktum i sin undersøgelse af sagen, fokuserer vi på at gøre alt, hvad vi kan for at undgå gentagelser i fremtiden. Derfor har vi også bedt Deloitte gennemgå vore systemer og processer. Denne gennemgang har ikke afdækket væsentlige afvigelser i forhold til lignende styrelser," siger Rasmus Brandt Lassen, direktør i Bygningsstyrelsen, ifølge pressemeddelelsen.

Blev opdaget it-system

Svindlen blev ifølge Kemp & Lauritzen opdaget, fordi selskabets
it-systemer identificerede uregelmæssighederne.

“Jeg kan se, at der er nogle, som har forsøgt at omgå vores systemer, og vi kan se, at der er indkøbt noget it-udstyr, som er blevet faktureret videre til kunden som noget andet end det it-udstyr, som det i virkeligheden er,” sagde Peter Kaas Hammer, administrerende direktør hos Kemp & Lauritzen til erhvervsmediet Finans tidligere på året.

Ifølge Peter Kaas Hammer blev Kemp & Lauritzen opmærksom på sagen den 12. april 2019.

Læs også: It-systemer opdagede svindel i Bygningsstyrelsen: Telefoner og iPads blev skjult på regninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere