Artikel top billede

Styrelse bortviser tre nye personer i sag om formodet svindel med it-systemer

Bygningsstyrelsen har bortvist yderligere tre medarbejdere i en sag om formodet svindel med indkøb af iPads, der angiveligt blev forsøgt skjult på regninger fra Kemp & Lauritzen.

Bygningsstyrelsen forbereder nu at bortvise tre medarbejdere i en sag om formodet svindel med indkøb af it-udstyr. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

I sagen formodes det, at blandt andet køb af iPads for 175.000 er blevet camoufleret på regninger fra el-installatøren Kemp & Lauritzen.

Så sent som i juni bortviste styrelsen fem medarbejdere i samme sag, og el-installatøren Kemp & Lauritzen har ligeledes tidligere bortvist fire medarbejdere i sagen.

Læs også: Kemp & Lauritzen bortviser fire ansatte efter mistanke om svindel med it-indkøb

Kan ende med politianmeldelse

Ifølge pressemeddelelsen vil styrelsen nu indlede afhøringer af de tre medarbejdere med henblik på bortvisning.

Det sker efter, at Kammeradvokaten har færdiggjort en undersøgelse sagen.

Styrelsen oplyser i pressemeddelelsen, at sagen kan ende med en politianmeldelse.

“Det er en alvorlig sag, og nu hvor Kammeradvokaten har sat punktum i sin undersøgelse af sagen, fokuserer vi på at gøre alt, hvad vi kan for at undgå gentagelser i fremtiden. Derfor har vi også bedt Deloitte gennemgå vore systemer og processer. Denne gennemgang har ikke afdækket væsentlige afvigelser i forhold til lignende styrelser," siger Rasmus Brandt Lassen, direktør i Bygningsstyrelsen, ifølge pressemeddelelsen.

Blev opdaget it-system

Svindlen blev ifølge Kemp & Lauritzen opdaget, fordi selskabets
it-systemer identificerede uregelmæssighederne.

“Jeg kan se, at der er nogle, som har forsøgt at omgå vores systemer, og vi kan se, at der er indkøbt noget it-udstyr, som er blevet faktureret videre til kunden som noget andet end det it-udstyr, som det i virkeligheden er,” sagde Peter Kaas Hammer, administrerende direktør hos Kemp & Lauritzen til erhvervsmediet Finans tidligere på året.

Ifølge Peter Kaas Hammer blev Kemp & Lauritzen opmærksom på sagen den 12. april 2019.

Læs også: It-systemer opdagede svindel i Bygningsstyrelsen: Telefoner og iPads blev skjult på regninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.