Artikel top billede

Nets anmeldt til bagmandspolitiets for at misbruge sin dominerende position

Konkurrence- og forbrugerstyrelsen har anmeldt det nu Nets-ejet selskab Teller for at misbruge sin dominerende position.

Den danske betalingsgigant Nets er blevet anmeldt til SØiK, der i daglig tale er kendt som bagmandspolitiet.

Det oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

“Nets’ datterselskab, Teller, havde en dominerende position på markedet, og dermed havde virksomheden et særligt ansvar for ikke at skade konkurrencen.

Teller gav betydelige rabatter mod at kunderne skulle dække hele eller en betydelig del af deres indløsning af internationale betalingskort hos Teller. Det kunne gøre det svært for Tellers konkurrenter at komme ind på markedet,” skriver styrelsen.

Læs også: Konkurrencerådet anmelder Nets til politiet

Anklages for at give ulovlige rabatter
Datterselskabet Teller mistænkes for at have misbrugt sin position på markedet for betalingskortindløsninger i perioden 2012-2016.

Myndighederne mener at Teller har misbrugt rabatter til at holde konkurrenter ude af markedet for indløsning af betalingskort.

Allerede i 2018 blev Nets anmeldt til bagmandspolitiet for Tellers ageren på markedet, men Nets valgte med det samme at anke afgørelsen.

Vi er helt uenige i afgørelsen – både den juridiske præmis og det faktuelle grundlag afgørelsen er truffet på.

Markedet for betalinger har i en årrække været kendetegnet ved internationalisering, stigende konkurrence og faldende priser,” lød det dengang fra Nets til Børsen.

Læs også: Top-ledelsen i Nets kan have scoret store gevinster på aftaler, som nu er meldt til politiet

Men nu slår Konkurrenceankenævnet altså fast, at politiet skal undersøge sagen nærmere.

“Konkurrenceankenævnet har nu bekræftet, at Teller misbrugte sin dominerende stilling. Konkurrencerådet har besluttet, at sagen skal anmeldes til SØIK, og det vil vi nu gøre.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere