Nets anmeldt til bagmandspolitiets for at misbruge sin dominerende position

Konkurrence- og forbrugerstyrelsen har anmeldt det nu Nets-ejet selskab Teller for at misbruge sin dominerende position.

Den danske betalingsgigant Nets er blevet anmeldt til SØiK, der i daglig tale er kendt som bagmandspolitiet.

Det oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

“Nets’ datterselskab, Teller, havde en dominerende position på markedet, og dermed havde virksomheden et særligt ansvar for ikke at skade konkurrencen.

Teller gav betydelige rabatter mod at kunderne skulle dække hele eller en betydelig del af deres indløsning af internationale betalingskort hos Teller. Det kunne gøre det svært for Tellers konkurrenter at komme ind på markedet,” skriver styrelsen.

Læs også: Konkurrencerådet anmelder Nets til politiet

Anklages for at give ulovlige rabatter
Datterselskabet Teller mistænkes for at have misbrugt sin position på markedet for betalingskortindløsninger i perioden 2012-2016.

Myndighederne mener at Teller har misbrugt rabatter til at holde konkurrenter ude af markedet for indløsning af betalingskort.

Allerede i 2018 blev Nets anmeldt til bagmandspolitiet for Tellers ageren på markedet, men Nets valgte med det samme at anke afgørelsen.

Vi er helt uenige i afgørelsen – både den juridiske præmis og det faktuelle grundlag afgørelsen er truffet på.

Markedet for betalinger har i en årrække været kendetegnet ved internationalisering, stigende konkurrence og faldende priser,” lød det dengang fra Nets til Børsen.

Læs også: Top-ledelsen i Nets kan have scoret store gevinster på aftaler, som nu er meldt til politiet

Men nu slår Konkurrenceankenævnet altså fast, at politiet skal undersøge sagen nærmere.

“Konkurrenceankenævnet har nu bekræftet, at Teller misbrugte sin dominerende stilling. Konkurrencerådet har besluttet, at sagen skal anmeldes til SØIK, og det vil vi nu gøre.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.