Artikel top billede

Apple flytter Mac-produktion til USA

Fremover vil Apple fremstille sin dyreste Mac-maskiner i hjemlandet frem for i Kina.

Efter flere måneders antydninger om at Apple vil fremstille deres dyreste og mest avancerede desktop-maskine, Mac Pro, i Shanghai, Kina, lyder det nu, at selskabet vil producere Mac Pro-serien i USA.

Det skriver teknologimediet Techcrunch.

Apples Mac Pro maskiner skal fremover sammenstykkes i Austin, i sydstaten Texas med delkomponenter fra øvrige stater som Arizona, Maine, New Mexico, New York, Oregon, Pennsylvania og Vermont.

I en pressemeddelelse takker administrerende direktør Tim Cook, den nuværende amerikanske regering for

”Mac Pro er Apples kraftigste maskine nogensinde og vi er stolte af at fremstille den i Austin. Vi takker regeringen for deres support til at skabe denne mulighed,” siger han og fortsætter:

”Vi tror på amerikanske innovation. Derfor er ethvert Apple produkt designet og udviklet i USA, og skabt af dele fra 36 stater, som understøtter 450.000 stillinger hos amerikanske leverandører, og vi fortsætter med at vokse her.”

Apple træk kommer i kølvandet på flere henstillinger fra blandt andet den amerikanske præsident Donald Trump. I sine tweet lod han i juli Apple forstå, at toldbarrierer vil komme på spil, hvis Mac Pro-serien blev etableret i Kina: ”Skab dem i USA. Ingen told!” lød beskeden.

For Apple betyder den amerikanske produktion en aftagende afhængighed til sine kinesiske fabriker, hvis leverancer trues af den verserende handelskrig mellem USA og Kina.

Se også: Tim Cook møder Trump i Det Hvide Hus: Apple kan blive alvorligt klemt i handelskrig med Kina
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere