Artikel top billede

Apple flytter Mac-produktion til USA

Fremover vil Apple fremstille sin dyreste Mac-maskiner i hjemlandet frem for i Kina.

Efter flere måneders antydninger om at Apple vil fremstille deres dyreste og mest avancerede desktop-maskine, Mac Pro, i Shanghai, Kina, lyder det nu, at selskabet vil producere Mac Pro-serien i USA.

Det skriver teknologimediet Techcrunch.

Apples Mac Pro maskiner skal fremover sammenstykkes i Austin, i sydstaten Texas med delkomponenter fra øvrige stater som Arizona, Maine, New Mexico, New York, Oregon, Pennsylvania og Vermont.

I en pressemeddelelse takker administrerende direktør Tim Cook, den nuværende amerikanske regering for

”Mac Pro er Apples kraftigste maskine nogensinde og vi er stolte af at fremstille den i Austin. Vi takker regeringen for deres support til at skabe denne mulighed,” siger han og fortsætter:

”Vi tror på amerikanske innovation. Derfor er ethvert Apple produkt designet og udviklet i USA, og skabt af dele fra 36 stater, som understøtter 450.000 stillinger hos amerikanske leverandører, og vi fortsætter med at vokse her.”

Apple træk kommer i kølvandet på flere henstillinger fra blandt andet den amerikanske præsident Donald Trump. I sine tweet lod han i juli Apple forstå, at toldbarrierer vil komme på spil, hvis Mac Pro-serien blev etableret i Kina: ”Skab dem i USA. Ingen told!” lød beskeden.

For Apple betyder den amerikanske produktion en aftagende afhængighed til sine kinesiske fabriker, hvis leverancer trues af den verserende handelskrig mellem USA og Kina.

Se også: Tim Cook møder Trump i Det Hvide Hus: Apple kan blive alvorligt klemt i handelskrig med Kina
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere