Artikel top billede

Huawei-stifterens datter kæmper for frifindelse i retten: Påstår hendes rettigheder blev krænket under anholdelse

Huaweis finansdirektør og datter af stifteren er i disse dage i retten i Vancouver, hvor hun kæmper for frifindelse. Hun mener, at hendes rettigheder blev krænket, da hun sidste år blev anholdt i en canadisk lufthavn.

Huaweis 47-årige finansdirektør og datter af stifteren Ren Zhengfei befinder sig disse dage i retten i den canadiske by Vancouver.

Meng Wanzhou blev anholdt 1. december 2018 i Vancouvers lufthavn på foranledning af USA.

Ved tirsdagens retsmøde argumenterede hun og hendes hold af forsvarsadvokater for, at hendes konstitutionelle rettigheder blev krænket, da hun blev anholdt sidste år.

Det skriver Reuters.

Meng Wanzhou landede i Vancouvers lufthavn 1. december, hvorefter hun blev forhørt og visiteret af canadisk politi. Først tre timer efter, fandt anholdelsen sted.

Læs mere: Huawei-stifters datter for retten: Kræver detaljer om anholdelse i canadisk lufthavn

Påstanden lyder, at de canadiske myndigheder misbrugte deres magt, og krænkede hendes rettigheder ved at udføre noget, der lignede et rutinetjek i lufthavnen, men som fik Meng Wanzhou til at give vigtige oplysninger, som tre timer efter blev brugt mod hende som bevismateriale.

Bevismateriale viser imidlertid, at politiet havde planlagt at stige ombord på flyet så snart, det var landet for at arrestere hende, forklarer hendes advokater i retten, som der understreger, at ordren lød på en umiddelbar arrestering.

Det er anklager, som den canadiske regering blankt har afvist.

Finansdirektøren blev arresteret med anklager om banksvindel og for at mislede den britiske storbank HSBC omkring Huaweis operationer i Iran.

Hun erklærer sig selv udkyldig i forholdene.

Tilbage i december 2018 sad hun fængslet i Canada i 10 dage, inden hun blev løstladt mod kaution på 7,5 millioner dollar.

Efterfølgende har hun fået fodlænke på, hvor hun befinder sig i et af sine to milliondyre huse i Vancouver.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.