Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Huawei-stifterens datter kæmper for frifindelse i retten: Påstår hendes rettigheder blev krænket under anholdelse

Huaweis finansdirektør og datter af stifteren er i disse dage i retten i Vancouver, hvor hun kæmper for frifindelse. Hun mener, at hendes rettigheder blev krænket, da hun sidste år blev anholdt i en canadisk lufthavn.

Huaweis 47-årige finansdirektør og datter af stifteren Ren Zhengfei befinder sig disse dage i retten i den canadiske by Vancouver.

Meng Wanzhou blev anholdt 1. december 2018 i Vancouvers lufthavn på foranledning af USA.

Ved tirsdagens retsmøde argumenterede hun og hendes hold af forsvarsadvokater for, at hendes konstitutionelle rettigheder blev krænket, da hun blev anholdt sidste år.

Det skriver Reuters.

Meng Wanzhou landede i Vancouvers lufthavn 1. december, hvorefter hun blev forhørt og visiteret af canadisk politi. Først tre timer efter, fandt anholdelsen sted.

Læs mere: Huawei-stifters datter for retten: Kræver detaljer om anholdelse i canadisk lufthavn

Påstanden lyder, at de canadiske myndigheder misbrugte deres magt, og krænkede hendes rettigheder ved at udføre noget, der lignede et rutinetjek i lufthavnen, men som fik Meng Wanzhou til at give vigtige oplysninger, som tre timer efter blev brugt mod hende som bevismateriale.

Bevismateriale viser imidlertid, at politiet havde planlagt at stige ombord på flyet så snart, det var landet for at arrestere hende, forklarer hendes advokater i retten, som der understreger, at ordren lød på en umiddelbar arrestering.

Det er anklager, som den canadiske regering blankt har afvist.

Finansdirektøren blev arresteret med anklager om banksvindel og for at mislede den britiske storbank HSBC omkring Huaweis operationer i Iran.

Hun erklærer sig selv udkyldig i forholdene.

Tilbage i december 2018 sad hun fængslet i Canada i 10 dage, inden hun blev løstladt mod kaution på 7,5 millioner dollar.

Efterfølgende har hun fået fodlænke på, hvor hun befinder sig i et af sine to milliondyre huse i Vancouver.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere