Artikel top billede

Huawei-stifterens datter kæmper for frifindelse i retten: Påstår hendes rettigheder blev krænket under anholdelse

Huaweis finansdirektør og datter af stifteren er i disse dage i retten i Vancouver, hvor hun kæmper for frifindelse. Hun mener, at hendes rettigheder blev krænket, da hun sidste år blev anholdt i en canadisk lufthavn.

Huaweis 47-årige finansdirektør og datter af stifteren Ren Zhengfei befinder sig disse dage i retten i den canadiske by Vancouver.

Meng Wanzhou blev anholdt 1. december 2018 i Vancouvers lufthavn på foranledning af USA.

Ved tirsdagens retsmøde argumenterede hun og hendes hold af forsvarsadvokater for, at hendes konstitutionelle rettigheder blev krænket, da hun blev anholdt sidste år.

Det skriver Reuters.

Meng Wanzhou landede i Vancouvers lufthavn 1. december, hvorefter hun blev forhørt og visiteret af canadisk politi. Først tre timer efter, fandt anholdelsen sted.

Læs mere: Huawei-stifters datter for retten: Kræver detaljer om anholdelse i canadisk lufthavn

Påstanden lyder, at de canadiske myndigheder misbrugte deres magt, og krænkede hendes rettigheder ved at udføre noget, der lignede et rutinetjek i lufthavnen, men som fik Meng Wanzhou til at give vigtige oplysninger, som tre timer efter blev brugt mod hende som bevismateriale.

Bevismateriale viser imidlertid, at politiet havde planlagt at stige ombord på flyet så snart, det var landet for at arrestere hende, forklarer hendes advokater i retten, som der understreger, at ordren lød på en umiddelbar arrestering.

Det er anklager, som den canadiske regering blankt har afvist.

Finansdirektøren blev arresteret med anklager om banksvindel og for at mislede den britiske storbank HSBC omkring Huaweis operationer i Iran.

Hun erklærer sig selv udkyldig i forholdene.

Tilbage i december 2018 sad hun fængslet i Canada i 10 dage, inden hun blev løstladt mod kaution på 7,5 millioner dollar.

Efterfølgende har hun fået fodlænke på, hvor hun befinder sig i et af sine to milliondyre huse i Vancouver.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere