Artikel top billede

Amazon på vej med langtrækkende rival til Bluetooth og WiFi

Amazon udvikler på en konkurrent til Bluetoooth og WiFi, som skal have meget længere rækkevide end de to kendte protokoller.

Står det til Amazon, vil verden inden alt for længe se en ny trådløs standard, der for alvor skal tage kampen op med Bluetooth og WiFi, der i dag er blandt verdens mest udbredte trådløse teknologier.

Amazons konkurrerende teknologi hedder ‘Amazon Sidewalk.’

Dett er målsætningen, at teknologiens rækkevide skal være betydeligt større end det er tilfældet for Bluetooth og WiFi, der som bekendt kun rækker over nogle få meter.

Det er en af grundene til, at Amazon har lagt sig fast på det langtrækkende og energivenlige 900 megahertz-spektrum til den kommende standard.

Jo lavere tallet er, jo længere rækkevide har en protokol typisk, og 900 MHz hører til blandt de laveste og anvendes i dag blandt andet af mange radio-amatører.

Herhjemme blev 900 MHz-båndet i foråret solgt på auktion sammen med 700 MHz og 2.300 MHz-båndene.

Det kan du læse mere om her: Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet

Internet of Things

Bluetooth og WiFi anvendes i dag i stor stil i smartphones og andre bærbare enheder.

Amazon har imidlertid andre enheder i kikkerten med Sidewalk - nemlig den sværm af sensorer og enheder, der i dag vælter ud på internettet i takt med, at Internet of Things er begyndt at bide sig fast.

“Folk gør sig intet begreb om, hvor vigtig mellemdistance-rækkeviden er for eksempelvis lys i haven eller gadelys,” lyder det fra Amazons topchef, Jeff Bezos.

Nu krydser Amazon fingre for, at udviklerne vil tage den kommende standard til sig, når den bliver lanceret.

For udviklerne står helt centralt og deres arbejde er afgørende, hvis den nye standard skal have nogen former for udbredelse.

Amazon har testet Sidewalk forskellige steder i Los Angeles i USA.

Selskabet har endnu ikke meddelt, hvornår det forventer, at Sidewalk er klar til en global lancering, men meddeler dog, at udviklerne i løbet af 2020 vil kunne få adgang til en hunde-tracker som reference-model.

Den kommer til at hedde Fetch.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.