Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Telenor indvier Skandinaviens største 5G-pilotforsøg

Dusinvis af norske Telenor-brugere vil få alle deres opkoblede enheder opgraderet til 5G-udstyr.

I den norske by Elverum nord for Oslo i Norge, vil indbyggerne i de kommende dage få adgang til det lynhurtige 5G-netværk.

Byen danner ramme om Telenors – og skandinaviens – største 5G-pilotprojekt, hvor 5G-infrastrukturen afprøves fra netværkssiden og ud til slutbrugerne.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

I alt 50 pilotbrugere bliver koblet op det lynhurtige mobilnetværk, både over mobiltelefonen, men også over andre enheder som bredbåndsroutere, smart-home enheder og fjernsyn.

”Det er en historisk milepæl vi er svært stolte af. Det sidste år har vi testet og eksperimenteret med 5G og nu tager vi teknologien et skridt videre. Vi til tilmed invitere en stribe nye pilotbrugere på sigt, så flere af indbyggerne i Elverum kan teste, udforske og eksperimentere med fremtidens supernet sammen med os,”, siger Telenors administrerende direktør i Norge, Petter-Børre Furberg.

Telenors 5G-udstyr er leveret og installeret af svenske Ericsson.

Se også: Telenor og Telia går i luften med 5G-netværk i Danmark: Her er de første master
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere