Artikel top billede

Telebranchen om alvorlige fejl i registrering af telemaster: ”Der er tale om menneskelige fejl”

Telebranchen registrerer ikke teledata af hensyn til politiet, lyder det fra Jakob Willer, direktør for Teleindustrien.

Der er tale om menneskelige fejl, når det viser sig, at telemaster er fejlplaceret med op mod 100 kilometer. Det oplyser Jakob Willer, direktør for brancheorganisationen Teleindustrien, til Politiken.

Teleindustriens udmelding kommer i kølvandet på, at Politiken har afsløret at teleselskaberne har fejlregistreret flere telemaster, hvilket kan få konsekvenser i retssager, hvor teledata indgår som et bevis.

Eksempelvis er en telemast ved Vejers Strand i Vestjylland blevet registreret i Hornsyld i Østjylland, mens en telemast ved Slagelse er blevet registreret ved Møns Klint.

Læs også: Nye teledata-fejl opdaget: Telemast stod i Vestjylland, men var registreret i Østjylland

Gør det ikke for politiets skyld

Jakob Willer slår over for Politiken fast, at teleselskaberne ikke registrerer masterne af hensyn til politiet, men af hensyn til kunderne.

”Det ærgrer mig da, at selskaberne ikke har fundet de her fejl selv. Men man skal huske på, at masteoplysningerne ikke er skabt for politiets skyld til brug for deres efterforskning, men af selskaberne for at betjene deres kunder. De fejl og unøjagtigheder, I har fundet, skyldes nogle menneskelige fejl i registreringen og påvirker ikke selve driften og kvaliteten i telenettet,” siger han til Politiken.

Sagen om de fejlagtige teleoplysninger tog for alvor fart i sommer, da det kom frem, at oplysninger om telemaster var fejlregistreret i Rigspolitiets it-system.

Fejlene kan berøre op mod 10.700 retssager i en periode fra 2012 til 2019.

Læs også:
It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Kan ikke skifte leverandør: Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle uden udbud
Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle, der er eneste selskab, der kan levere den software, som regionen er afhængig af. “Et skifte fra Oracle-teknologi til anden teknologi er noget nær umuligt,” konkluderer regionen.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.