Artikel top billede

Telebranchen om alvorlige fejl i registrering af telemaster: ”Der er tale om menneskelige fejl”

Telebranchen registrerer ikke teledata af hensyn til politiet, lyder det fra Jakob Willer, direktør for Teleindustrien.

Der er tale om menneskelige fejl, når det viser sig, at telemaster er fejlplaceret med op mod 100 kilometer. Det oplyser Jakob Willer, direktør for brancheorganisationen Teleindustrien, til Politiken.

Teleindustriens udmelding kommer i kølvandet på, at Politiken har afsløret at teleselskaberne har fejlregistreret flere telemaster, hvilket kan få konsekvenser i retssager, hvor teledata indgår som et bevis.

Eksempelvis er en telemast ved Vejers Strand i Vestjylland blevet registreret i Hornsyld i Østjylland, mens en telemast ved Slagelse er blevet registreret ved Møns Klint.

Læs også: Nye teledata-fejl opdaget: Telemast stod i Vestjylland, men var registreret i Østjylland

Gør det ikke for politiets skyld

Jakob Willer slår over for Politiken fast, at teleselskaberne ikke registrerer masterne af hensyn til politiet, men af hensyn til kunderne.

”Det ærgrer mig da, at selskaberne ikke har fundet de her fejl selv. Men man skal huske på, at masteoplysningerne ikke er skabt for politiets skyld til brug for deres efterforskning, men af selskaberne for at betjene deres kunder. De fejl og unøjagtigheder, I har fundet, skyldes nogle menneskelige fejl i registreringen og påvirker ikke selve driften og kvaliteten i telenettet,” siger han til Politiken.

Sagen om de fejlagtige teleoplysninger tog for alvor fart i sommer, da det kom frem, at oplysninger om telemaster var fejlregistreret i Rigspolitiets it-system.

Fejlene kan berøre op mod 10.700 retssager i en periode fra 2012 til 2019.

Læs også:
It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere