Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Nye teledata-fejl opdaget: Telemast stod i Vestjylland, men var registreret i Østjylland

En telemast ved Vejers Strand i Vestjylland var registreret i Østjylland. Det er bare en af en lang række af markante fejl i registreringer af teledata, og de kan få jorden til at ryste under hele straffesagsprocessen, lyder det fra en ekspert.

I august kom det frem, at en fejl i Rigspolitiets it-systemer har fejlplaceret telemaster med op til 200 meter, hvilket kan få konsekvenser i retssager, hvor teleoplysninger bliver brugt som bevis.

Men nu viser det sig ifølge Politiken, at der er endnu større fejl i registreringen af masternes placeringer.

For ifølge avisen er der i nogle tilfælde kilometerstore afvigelser i teleselskabernes egne registreringer af masternes placering og så den reele placering af masterne.

Eksempelvis er en telemast fra Telia og Telenor på Vejers Stand i Vestjylland registreret i Hornsyld i Østjylland. En afgivelse på 109 kilometer.

Læs også: Ny udvikling i teledataskandalen kan blive benspænd for efterforskning: It-system har placeret telemaster forkert

Ifølge Politiken er der intet mindre end 25 tilfælde, hvor der er mere end én kilometer mellem mastens fysiske placeringer og den officielle registrering.

"Jorden ryster"

Fejlene er så markante, at det kan det få betydning for sager, hvor teledata er brugt som bevis, lyder det fra Lene Wacher Lentz, der er tidligere offentlig anklager og i dag er ansat på Aalborg, hvor hun forsker i politiets brug af teledata.

”Oven i alt det andet, så ryster jorden under hele straffesagsprocessen nu, fordi man ved, hvor mange sager de her mastedata er indgået i,” siger hun til Politiken.

Det har tidligere været fremme, at 10.700 sager er berørt af fejlene i politiets behandling af teledata. Det drejer sig om retssager i en syvårig periode fra 2012 til 2019.

Læs også:

Flere danskere end først antaget kan være ramt af alvorlig tele-fejl hos politiet

Fem dømte vil have sager til at gå om efter teleskandale: Rocker kan få millionerstatning

29 personer nu løsladt fra danske fængsler efter teleskandale




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere