Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Eksperter advarer: Nyt EU-forslag kan føre til masseovervågning via 5G

EU's antiterrorchef ønsker, at dekrypterings- og overvågningsprogrammer bliver indbygget i 5G-standarderne.

EU’s antiterror-chef Gilles de Kerchove opfordrer EU’s medlemslande til at stille krav om, at televirksomheder leverer dekrypteret kommunikation og lokationsdata til myndighederne.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Jyllands-Posten er det et ønske fra EU-chefen, at dekrypterings- og overvågningsprogrammer bliver indbygget i 5G-standarderne, hvilket ifølge avisen i praksis betyder, at politiet får en indbygget bagdør i folks telefoner.

Både den danske teleanalytiker Torben Rune og den danske sikkerhedseksperter Peter Kruse kritiserer ifølge avisen forslaget, som de mener kan føre til masseovervågning.

Også den tidligere operative chef for PET, Frank Jensen, mener, at forslaget af kontroversielt.

”Der vil komme en voldsom diskussion, hvis man gennemfører de tiltag, som EU’s antiterrorkoordinator foreslår, nemlig at teleselskaber skal udlevere ikke-krypterede samtaler. Det vil mange mennesker opfatte som et stort indgreb i privatlivet,” siger Frank Jensen til Jyllands-Posten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere