Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Seks ud af 10 virksomheder hacket de seneste tre år / YouSee opsiger tv-aftale med Discovery / Nyt partnerskab baner vejen for ny udvikling af dansk legal tech / Also Group får ny nordisk ledelse

Seks ud af 10 virksomheder hacket de seneste tre år / YouSee opsiger tv-aftale med Discovery / Nyt partnerskab baner vejen for ny udvikling af dansk legal tech / Also Group får ny nordisk ledelse

God morgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing. Jeres nyhedsbestyrer her fra morgenstunden er Niels de Boissezon.

Seks ud af 10 virksomheder hacket de seneste tre år

En opgørelse fra Bitdefender viser, at seks ud af 10 virksomheder har oplevet databrud igennem de seneste tre år. Det fremgår af en global undersøgelse som it-sikkerhedsselskabet kalder ’Hacked Off!”.

Undersøgelsen tæller erfaringer fra over 6.000 infosec-professionelle fra i Storbritannien, USA, Australien, New Zealand, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien.

Blandt de adspurgte mener over en tredjedel (36 procent) at det er sandsynligt, at deres organisation er udsat for angreb uden at vide det. 58 procent er samtidig bekymrede for, hvorvidt deres organisation er klar til at håndtere et angreb.

Den samlede rapport kan hentes her.

YouSee opsiger tv-aftale med Discovery

Tv- og kabelselskabet YouSee melder denne uge ud, at det vil opsige sin aftale med Discovery Networks, skriver Børsen.

Det betyder, at samtlige Discovery-kanaler udgår fra YouSees tv-pakker ved årsskiftet. Det betyder et farvel til blandt andet Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Canal 9 samt Eurosport 1 og 2.

Det betyder samtidigt, at visse landsholdskampe samt 3F Superligaen ryger ud af YouSee pakke-tilbud.

Nyt partnerskab baner vejen for ny udvikling af dansk legal tech

Foreningen Nordic Legal Tech, der styrker samspillet mellem den juridiske branche og aktører indenfor legal tech, optager it-virksomheden Schultz for sammen at bane vej for ny udvikling af legal tech i Danmark.

”Schultz har en unik viden og erfaring i krydsfeltet mellem lovgivning og teknologisk udvikling, og det kommer til at skabe stor værdi for vores medlemmer på tværs af Norden,” siger CEO i Nordic Legal Tech Nicholas Hawtin.

Målsætningen er blandt andet at gøre op med rutiner, der låser kunder fast hos en leverandørs platform.

Nordic Legal Techs samler i dag de væsentligste aktører i den danske juridiske branche og legal tech. Schultz træder ind i foreningen som founding member.

Also Group får ny nordisk ledelse

Den schweiziske it-leverandør Also Group får ny nordisk ledelse i Espen Zachariassen, tidligere landechef i Norge, som overtagen styringen for forretningen i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

”Jeg ser frem til at arbejde tættere sammen med Esben. Med hans mange års erfaring, hans ekspertise og hans entusiasme vil han understøtte vores kunder bedst muligt og bidrage til vigtige vækstimpulser for vores forretning,” siger Gustavo Möller-Hergt, administrerende direktør hos Also Holding AG.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere