Artikel top billede

Google sætter kampen ind mod dårlige passwords med ny funktion

Et nyt tiltag mod dårlige adgangskoder skal give Googles brugere bedre mulighed for at færdes sikkert på nettet. Målet er at slippe af med kompromiterede og enkle adgangskoder.

Det skal være slut med adgangsgoder som 1234, admin og password. Det er i hvert fald målet fra Google.

Den amerikanske it-gigant er klar med et nyt værktøj ved navn Password Checkup, der skal sætte en stopper for de dårlige adgangskoder.

Det skriver Cnet.

Værktøjet skal skal i fremtiden være en del af Googles browser Chrome og forhindre brugerne i at vælge et password der er for let at gætte, som eksempelvis 1234 eller admin.

Læs også: Google åbner for mere privat søgning i sin egen browser: Tilføjer DuckDuck Go som standard-søgemaskine

Derudover vil Chrome i fremtiden give brugerne besked, hvis deres adgangskode bliver stjålet i et datalæk.

"Tilstanden af adgangskoder er så dårligt, at vi vil give det her til alle brugere på tværs af internettet," siger Googles sikkerhedsdirektør til Cnet.

Andre browsere har allerede set på den er funktion tidligere. Googles nærmeste konkurrent gennem flere år Mozilla tilbyder allerede tjenesten 'Monitor.'

Her har brugerne mulighed for at indtaste deres e-mail og adgangskode for at undersøde, om det er blevet kompromiteret.

Google lægger dog op til, at selskabets værktøj bliver en automatisk tjeneste.

Læs mere her: Mozilla giver dig mulighed for at se, om du er blevet hacket med nyt Firefox-værktøj
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere