Artikel top billede

Google sætter kampen ind mod dårlige passwords med ny funktion

Et nyt tiltag mod dårlige adgangskoder skal give Googles brugere bedre mulighed for at færdes sikkert på nettet. Målet er at slippe af med kompromiterede og enkle adgangskoder.

Det skal være slut med adgangsgoder som 1234, admin og password. Det er i hvert fald målet fra Google.

Den amerikanske it-gigant er klar med et nyt værktøj ved navn Password Checkup, der skal sætte en stopper for de dårlige adgangskoder.

Det skriver Cnet.

Værktøjet skal skal i fremtiden være en del af Googles browser Chrome og forhindre brugerne i at vælge et password der er for let at gætte, som eksempelvis 1234 eller admin.

Læs også: Google åbner for mere privat søgning i sin egen browser: Tilføjer DuckDuck Go som standard-søgemaskine

Derudover vil Chrome i fremtiden give brugerne besked, hvis deres adgangskode bliver stjålet i et datalæk.

"Tilstanden af adgangskoder er så dårligt, at vi vil give det her til alle brugere på tværs af internettet," siger Googles sikkerhedsdirektør til Cnet.

Andre browsere har allerede set på den er funktion tidligere. Googles nærmeste konkurrent gennem flere år Mozilla tilbyder allerede tjenesten 'Monitor.'

Her har brugerne mulighed for at indtaste deres e-mail og adgangskode for at undersøde, om det er blevet kompromiteret.

Google lægger dog op til, at selskabets værktøj bliver en automatisk tjeneste.

Læs mere her: Mozilla giver dig mulighed for at se, om du er blevet hacket med nyt Firefox-værktøj
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.