Kæmpeboom: Asiens internet-økonomi runder 300 milliarder dollar om få år

Internet-forbruget i de sydøst-asiatiske lande buldrer frem med stor kraft.

De sydøst-asiatiske landes forbrug på internettet vil eksplodere i løbet af de kommende år, hvor der er lagt op til vækstrater på mere end 200 procent.

Det konkluderer en ny undersøgelse fra Google, Singapore-virksomheden Temasek Holding og kapitalfonden Bain & Company.

Ifølge undersøgelsen indkøber forbrugere og virksomheder i Sydøstasien i dag for omkring 100 milliarder dollar via internettet i dag.

Det tal forventes at være blevet fleredoblet til mere end 300 milliarder dollar allerede i 2025.

Den markante stigning vil være udtryk for en heftig stigning i forbruget, der alene i løbet af de seneste fire år er blevet tredoblet.

Væksten er dermed samlet set udtryk for, at online-forbruget målt i kroner og øre stiger voldsomt i de sydøst-asiatiske markeder.

Ifølge rapporten skyldes den markante vækst ikke mindst, at især de unge forbrugere i dag foretager en stor del af deres indkøb fra deres mobiltelefoner - lige fra bankforretninger over spil til indkøb af fly-billetter og lignende.

“Vækst-raterne har oversteget alle forventninger. Store dele af befolkningerne har nu råd til internet-adgang og forbrugernes tillid til digitale services er steget markant,” hedder det i rapporten.

Blandt de helt store spillere i området er modebutikken Zilingo samt samkørsels-apps som Grab og Gojek.

Antallet af online-forbrugerne i de sydøstasiatiske lande Indonesien, Thailand, Vietnam, Malaysia, Singapore og Philippinerne er samlet set steget fra 260 millioner for fire år siden til nu 360 millioner mennesker.

Man regner med, at der globalt findes 4,4 milliarder online-forbrugere - ni procent flere end for et år siden.

Læs også: Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.