Artikel top billede

Kæmpeboom: Asiens internet-økonomi runder 300 milliarder dollar om få år

Internet-forbruget i de sydøst-asiatiske lande buldrer frem med stor kraft.

De sydøst-asiatiske landes forbrug på internettet vil eksplodere i løbet af de kommende år, hvor der er lagt op til vækstrater på mere end 200 procent.

Det konkluderer en ny undersøgelse fra Google, Singapore-virksomheden Temasek Holding og kapitalfonden Bain & Company.

Ifølge undersøgelsen indkøber forbrugere og virksomheder i Sydøstasien i dag for omkring 100 milliarder dollar via internettet i dag.

Det tal forventes at være blevet fleredoblet til mere end 300 milliarder dollar allerede i 2025.

Den markante stigning vil være udtryk for en heftig stigning i forbruget, der alene i løbet af de seneste fire år er blevet tredoblet.

Væksten er dermed samlet set udtryk for, at online-forbruget målt i kroner og øre stiger voldsomt i de sydøst-asiatiske markeder.

Ifølge rapporten skyldes den markante vækst ikke mindst, at især de unge forbrugere i dag foretager en stor del af deres indkøb fra deres mobiltelefoner - lige fra bankforretninger over spil til indkøb af fly-billetter og lignende.

“Vækst-raterne har oversteget alle forventninger. Store dele af befolkningerne har nu råd til internet-adgang og forbrugernes tillid til digitale services er steget markant,” hedder det i rapporten.

Blandt de helt store spillere i området er modebutikken Zilingo samt samkørsels-apps som Grab og Gojek.

Antallet af online-forbrugerne i de sydøstasiatiske lande Indonesien, Thailand, Vietnam, Malaysia, Singapore og Philippinerne er samlet set steget fra 260 millioner for fire år siden til nu 360 millioner mennesker.

Man regner med, at der globalt findes 4,4 milliarder online-forbrugere - ni procent flere end for et år siden.

Læs også: Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere