Kæmpeboom: Asiens internet-økonomi runder 300 milliarder dollar om få år

Internet-forbruget i de sydøst-asiatiske lande buldrer frem med stor kraft.

De sydøst-asiatiske landes forbrug på internettet vil eksplodere i løbet af de kommende år, hvor der er lagt op til vækstrater på mere end 200 procent.

Det konkluderer en ny undersøgelse fra Google, Singapore-virksomheden Temasek Holding og kapitalfonden Bain & Company.

Ifølge undersøgelsen indkøber forbrugere og virksomheder i Sydøstasien i dag for omkring 100 milliarder dollar via internettet i dag.

Det tal forventes at være blevet fleredoblet til mere end 300 milliarder dollar allerede i 2025.

Den markante stigning vil være udtryk for en heftig stigning i forbruget, der alene i løbet af de seneste fire år er blevet tredoblet.

Væksten er dermed samlet set udtryk for, at online-forbruget målt i kroner og øre stiger voldsomt i de sydøst-asiatiske markeder.

Ifølge rapporten skyldes den markante vækst ikke mindst, at især de unge forbrugere i dag foretager en stor del af deres indkøb fra deres mobiltelefoner - lige fra bankforretninger over spil til indkøb af fly-billetter og lignende.

“Vækst-raterne har oversteget alle forventninger. Store dele af befolkningerne har nu råd til internet-adgang og forbrugernes tillid til digitale services er steget markant,” hedder det i rapporten.

Blandt de helt store spillere i området er modebutikken Zilingo samt samkørsels-apps som Grab og Gojek.

Antallet af online-forbrugerne i de sydøstasiatiske lande Indonesien, Thailand, Vietnam, Malaysia, Singapore og Philippinerne er samlet set steget fra 260 millioner for fire år siden til nu 360 millioner mennesker.

Man regner med, at der globalt findes 4,4 milliarder online-forbrugere - ni procent flere end for et år siden.

Læs også: Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.