Her er danskernes favorit-app: Facebooks popularitet styrtdykker

De danske mobilbrugere er dem i Norden, der mindst kan undvære Facebook. Alligevel er det en anden app der er den mest fortrukne på de danske smartphones.

Danskernes er blandt de mest begestrede brugere af Facebook sammenlignet med alle vores nabolande.

I en ny undersøgelse fra Audiance Project svarer 24 procent af de danske mobilbrugere, at Facebook er en af deres tre mest uundværlige apps.

Det er højere end niveauerne i både Sverige, Norge, Finland, Storbritannien og Tyskland.

Sidstnævnte ligger helt i bunden. Her er det kun ni procent, der ikke vil undvære det sociale medie.

Læs også: Nye detaljer om Facebooks milliardbøde: Facebook-brugere blev vildledt om ansigtsgenkendelse og fik misbrugt telefonnumre

De danske brugeres begejstring for det sociale medie har dog været stærkt faldende. I 2017 var det nemlig 30 procent, der rangerede Facebook som en af de tre apps, man ikke ville undvære.

Desuden svarer hver 10. danske bruger, at de har overvejet at stoppe med at bruge Facebook. Årsagen skal formentlig findes i, at 12 procent mener, at sociale medier har en negativ indflydelse på deres liv.

Læs også: EU truer sociale medier med bøder: Terror-indhold skal fjernes indenfor en time

Men selv om det er dystre svar for Facebook, så er der dog ingen grund til panik hos den amerikanske platforms-gigant.

Analysen viser nemlig, at de frafaldende brugere flytter over på andre medier, der også er ejet af Facebook.

Eksempelvis har Instagram, der blev opkøbt af Facebook i 2012, fået 38 procent flere brugere i løbet af de seneste to år.

(Artiklen fortsætter under grafen) Bank-app er den mest populære
Men selv om knap hver fjerde dansker ikke ville undvære Facebook, så er det ikke den app, som de danske mobilbrugere helst vil undvære.

Det er derimod en app, der ellers ikke forbindes med hverken underholdning eller tidsfordriv.

Dansk Banks Mobilepay er nemlig den app, som de danske mobilbrugere mener er mest uundværlig.

Derudover er vi glade for at læse nyheder på mobilen.

Undersøgelsen viser således, at de danske forbrugere har mindst én nyhedsapp blandt deres 20 mest brugte apps.
Premium
Medarbejdere forlader Datatilsynet på stribe: "Der er rift om mine folk"
Interview: Der er rift om medarbejderne hos Datatilsynet, der i den seneste tid har oplevet, at mange har fået sig et nyt arbejde. "Det er glædeligt, at de kan bruges andre steder," siger direktør for Datatilsynet, Cristina Angela Gulisano.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.