Artikel top billede

(Foto: Jennifer Jacquemart)

Magrethe Vestager vil tvinge Broadcom til at ændre adfærd: Nu tager hun endnu hårdere metoder i brug mod it-giganterne

Vestager forsøger nu at anvende en sjældent brugt EU-forordning mod chip-giganten Broadcom.

EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil tvinge den amerikanske chipgigant Broadcom til at ændre adfærd allerede før, at en igangværende undersøgelse har fastslået om selskabet har gjort noget forkert.

Det skriver den britiske finansavis Financial Times.

Ifølge Financial Times kan den resolutte indgriben lade sig gøre, fordi Vestager benytter sig af en forordning, der ellers ikke har været anvendt i næsten to årtier.

Det betyder, at EU nu vil kræve, at selskabet i fremtiden ikke stiller krav til sine kunder om, at de ikke må købe deres chip fra andre producenter.

Det skyldes, at Broadcoms praksis på området ifølge EU er udtryk for, at selskabet misbruger sin dominerende position.

Vestager iværksatte undersøgelse

Broadcom har gennem længere tid været beskyldt for at bruge sin position på chip-markedet til at blokere for konkurrenter på denne vis, og derfor iværksætte Margrethe Vestager i sommer en undersøgelse af selskabet.

Ifølge Financial Times ventes det, at Broadcom vil appellere beslutningen, og om nødvendigt føre sagen hele vejen til EU-domstolen.

Financial Times vurderer, at brugen af den særlige forordning er udtryk for, at Margrethe Vestager, der står foran sin anden periode som kommissær, i fremtiden vil føre endnu mere aggressiv kurs over for verdens tech-giganter.

Hvis domstolene siger god for brugen af forordningen, så forventer den britiske avis, at Vestager også vil gøre brug af den i sager mod blandt andet Google og Facebook.

”Vestager har fået appetit på en endnu hårdere håndhævelse af loven. For på trods af hendes hårde arbejde gennem de seneste fem år, har hun indset, at det ikke har været nok til at få selskaber som Google til at ændre praksis,” vurderer Alec Burnside, konkurrenceadvokat fra advokatfirmaet Dechert, til Financial Times.

Læs også: Apple angriber Vestagers skatte-afgørelse: "Den strider imod virkeligheden og sund fornuft"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere