Magrethe Vestager vil tvinge Broadcom til at ændre adfærd: Nu tager hun endnu hårdere metoder i brug mod it-giganterne

Vestager forsøger nu at anvende en sjældent brugt EU-forordning mod chip-giganten Broadcom.

EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil tvinge den amerikanske chipgigant Broadcom til at ændre adfærd allerede før, at en igangværende undersøgelse har fastslået om selskabet har gjort noget forkert.

Det skriver den britiske finansavis Financial Times.

Ifølge Financial Times kan den resolutte indgriben lade sig gøre, fordi Vestager benytter sig af en forordning, der ellers ikke har været anvendt i næsten to årtier.

Det betyder, at EU nu vil kræve, at selskabet i fremtiden ikke stiller krav til sine kunder om, at de ikke må købe deres chip fra andre producenter.

Det skyldes, at Broadcoms praksis på området ifølge EU er udtryk for, at selskabet misbruger sin dominerende position.

Vestager iværksatte undersøgelse
Broadcom har gennem længere tid været beskyldt for at bruge sin position på chip-markedet til at blokere for konkurrenter på denne vis, og derfor iværksætte Margrethe Vestager i sommer en undersøgelse af selskabet.

Ifølge Financial Times ventes det, at Broadcom vil appellere beslutningen, og om nødvendigt føre sagen hele vejen til EU-domstolen.

Financial Times vurderer, at brugen af den særlige forordning er udtryk for, at Margrethe Vestager, der står foran sin anden periode som kommissær, i fremtiden vil føre endnu mere aggressiv kurs over for verdens tech-giganter.

Hvis domstolene siger god for brugen af forordningen, så forventer den britiske avis, at Vestager også vil gøre brug af den i sager mod blandt andet Google og Facebook.

”Vestager har fået appetit på en endnu hårdere håndhævelse af loven. For på trods af hendes hårde arbejde gennem de seneste fem år, har hun indset, at det ikke har været nok til at få selskaber som Google til at ændre praksis,” vurderer Alec Burnside, konkurrenceadvokat fra advokatfirmaet Dechert, til Financial Times.

Læs også: Apple angriber Vestagers skatte-afgørelse: "Den strider imod virkeligheden og sund fornuft"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.