Artikel top billede

(Foto: Jennifer Jacquemart)

Magrethe Vestager vil tvinge Broadcom til at ændre adfærd: Nu tager hun endnu hårdere metoder i brug mod it-giganterne

Vestager forsøger nu at anvende en sjældent brugt EU-forordning mod chip-giganten Broadcom.

EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil tvinge den amerikanske chipgigant Broadcom til at ændre adfærd allerede før, at en igangværende undersøgelse har fastslået om selskabet har gjort noget forkert.

Det skriver den britiske finansavis Financial Times.

Ifølge Financial Times kan den resolutte indgriben lade sig gøre, fordi Vestager benytter sig af en forordning, der ellers ikke har været anvendt i næsten to årtier.

Det betyder, at EU nu vil kræve, at selskabet i fremtiden ikke stiller krav til sine kunder om, at de ikke må købe deres chip fra andre producenter.

Det skyldes, at Broadcoms praksis på området ifølge EU er udtryk for, at selskabet misbruger sin dominerende position.

Vestager iværksatte undersøgelse

Broadcom har gennem længere tid været beskyldt for at bruge sin position på chip-markedet til at blokere for konkurrenter på denne vis, og derfor iværksætte Margrethe Vestager i sommer en undersøgelse af selskabet.

Ifølge Financial Times ventes det, at Broadcom vil appellere beslutningen, og om nødvendigt føre sagen hele vejen til EU-domstolen.

Financial Times vurderer, at brugen af den særlige forordning er udtryk for, at Margrethe Vestager, der står foran sin anden periode som kommissær, i fremtiden vil føre endnu mere aggressiv kurs over for verdens tech-giganter.

Hvis domstolene siger god for brugen af forordningen, så forventer den britiske avis, at Vestager også vil gøre brug af den i sager mod blandt andet Google og Facebook.

”Vestager har fået appetit på en endnu hårdere håndhævelse af loven. For på trods af hendes hårde arbejde gennem de seneste fem år, har hun indset, at det ikke har været nok til at få selskaber som Google til at ændre praksis,” vurderer Alec Burnside, konkurrenceadvokat fra advokatfirmaet Dechert, til Financial Times.

Læs også: Apple angriber Vestagers skatte-afgørelse: "Den strider imod virkeligheden og sund fornuft"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere