Artikel top billede

Magrethe Vestager vil tvinge Broadcom til at ændre adfærd: Nu tager hun endnu hårdere metoder i brug mod it-giganterne

Vestager forsøger nu at anvende en sjældent brugt EU-forordning mod chip-giganten Broadcom.

EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil tvinge den amerikanske chipgigant Broadcom til at ændre adfærd allerede før, at en igangværende undersøgelse har fastslået om selskabet har gjort noget forkert.

Det skriver den britiske finansavis Financial Times.

Ifølge Financial Times kan den resolutte indgriben lade sig gøre, fordi Vestager benytter sig af en forordning, der ellers ikke har været anvendt i næsten to årtier.

Det betyder, at EU nu vil kræve, at selskabet i fremtiden ikke stiller krav til sine kunder om, at de ikke må købe deres chip fra andre producenter.

Det skyldes, at Broadcoms praksis på området ifølge EU er udtryk for, at selskabet misbruger sin dominerende position.

Vestager iværksatte undersøgelse

Broadcom har gennem længere tid været beskyldt for at bruge sin position på chip-markedet til at blokere for konkurrenter på denne vis, og derfor iværksætte Margrethe Vestager i sommer en undersøgelse af selskabet.

Ifølge Financial Times ventes det, at Broadcom vil appellere beslutningen, og om nødvendigt føre sagen hele vejen til EU-domstolen.

Financial Times vurderer, at brugen af den særlige forordning er udtryk for, at Margrethe Vestager, der står foran sin anden periode som kommissær, i fremtiden vil føre endnu mere aggressiv kurs over for verdens tech-giganter.

Hvis domstolene siger god for brugen af forordningen, så forventer den britiske avis, at Vestager også vil gøre brug af den i sager mod blandt andet Google og Facebook.

”Vestager har fået appetit på en endnu hårdere håndhævelse af loven. For på trods af hendes hårde arbejde gennem de seneste fem år, har hun indset, at det ikke har været nok til at få selskaber som Google til at ændre praksis,” vurderer Alec Burnside, konkurrenceadvokat fra advokatfirmaet Dechert, til Financial Times.

Læs også: Apple angriber Vestagers skatte-afgørelse: "Den strider imod virkeligheden og sund fornuft"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere