Artikel top billede

USA slår igen ned på kinesiske it-selskaber: Blacklister fremadstormende kunstig intelligens-firmaer

En række kinesiske kunstig intelligens-selskaber får nu samme behandling som Huawei. Ifølge den amerikanske regering sker det som straf for den kinesiske regerings behandling af landets muslimske minoriteter.

Den amerikanske regering tilføjer nu en række af Kinas førende kunstig intelligens-startups til listen over selskaber, som amerikanske virksomheder ikke må handle med.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet sker det som en straf for den kinesiske regerings behandling af landets muslimske mindretal.

Det mest prominente selskaber på listen er videovervågningsfirmaet Hikvision samt ansigtsgenkendelsesselskaberne SenseTime Group og Megvii Technology.

Men stemmegenkendelsesselskabet iFlytek Co, overvågningsselskabet Zhejiang Dahua Technology og dataselskaberne Xiamen Meiya Pico Information Co og Yixin Science and Technology Co. bliver ifølge Reuters også tilføjet til listen.

Det meste værdifulde selskab på listen er Hikvision, der ifølge Reuters har en værdi på 42 milliarder dollar, hvilket svarer til 285 milliarder kroner

Samme behandling som Huawei

Den amerikanske regering har tidligere udsat elektronikgigant Huawei for samme behandling, og konsekvenser for selskaberne er, at de i fremtiden ikke vil kunne købe komponenter fra amerikanske selskaber uden en særlig godkendelse fra den amerikanske regering.

”Den amerikanske regering og handelsministeriet vil ikke acceptere den brutale undertrykkelse af etniske minoriteter i Kina,” siger den amerikanske handelsminister Wilbur Ross ifølge en meddelelse fra ministeriet.

Læs også: Stormagterne kæmper om det globale AI-herredømme: Vinderen kan blive fremtidens verdenshersker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere