Artikel top billede

USA slår igen ned på kinesiske it-selskaber: Blacklister fremadstormende kunstig intelligens-firmaer

En række kinesiske kunstig intelligens-selskaber får nu samme behandling som Huawei. Ifølge den amerikanske regering sker det som straf for den kinesiske regerings behandling af landets muslimske minoriteter.

Den amerikanske regering tilføjer nu en række af Kinas førende kunstig intelligens-startups til listen over selskaber, som amerikanske virksomheder ikke må handle med.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet sker det som en straf for den kinesiske regerings behandling af landets muslimske mindretal.

Det mest prominente selskaber på listen er videovervågningsfirmaet Hikvision samt ansigtsgenkendelsesselskaberne SenseTime Group og Megvii Technology.

Men stemmegenkendelsesselskabet iFlytek Co, overvågningsselskabet Zhejiang Dahua Technology og dataselskaberne Xiamen Meiya Pico Information Co og Yixin Science and Technology Co. bliver ifølge Reuters også tilføjet til listen.

Det meste værdifulde selskab på listen er Hikvision, der ifølge Reuters har en værdi på 42 milliarder dollar, hvilket svarer til 285 milliarder kroner

Samme behandling som Huawei

Den amerikanske regering har tidligere udsat elektronikgigant Huawei for samme behandling, og konsekvenser for selskaberne er, at de i fremtiden ikke vil kunne købe komponenter fra amerikanske selskaber uden en særlig godkendelse fra den amerikanske regering.

”Den amerikanske regering og handelsministeriet vil ikke acceptere den brutale undertrykkelse af etniske minoriteter i Kina,” siger den amerikanske handelsminister Wilbur Ross ifølge en meddelelse fra ministeriet.

Læs også: Stormagterne kæmper om det globale AI-herredømme: Vinderen kan blive fremtidens verdenshersker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere