Artikel top billede

USA slår igen ned på kinesiske it-selskaber: Blacklister fremadstormende kunstig intelligens-firmaer

En række kinesiske kunstig intelligens-selskaber får nu samme behandling som Huawei. Ifølge den amerikanske regering sker det som straf for den kinesiske regerings behandling af landets muslimske minoriteter.

Den amerikanske regering tilføjer nu en række af Kinas førende kunstig intelligens-startups til listen over selskaber, som amerikanske virksomheder ikke må handle med.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet sker det som en straf for den kinesiske regerings behandling af landets muslimske mindretal.

Det mest prominente selskaber på listen er videovervågningsfirmaet Hikvision samt ansigtsgenkendelsesselskaberne SenseTime Group og Megvii Technology.

Men stemmegenkendelsesselskabet iFlytek Co, overvågningsselskabet Zhejiang Dahua Technology og dataselskaberne Xiamen Meiya Pico Information Co og Yixin Science and Technology Co. bliver ifølge Reuters også tilføjet til listen.

Det meste værdifulde selskab på listen er Hikvision, der ifølge Reuters har en værdi på 42 milliarder dollar, hvilket svarer til 285 milliarder kroner

Samme behandling som Huawei

Den amerikanske regering har tidligere udsat elektronikgigant Huawei for samme behandling, og konsekvenser for selskaberne er, at de i fremtiden ikke vil kunne købe komponenter fra amerikanske selskaber uden en særlig godkendelse fra den amerikanske regering.

”Den amerikanske regering og handelsministeriet vil ikke acceptere den brutale undertrykkelse af etniske minoriteter i Kina,” siger den amerikanske handelsminister Wilbur Ross ifølge en meddelelse fra ministeriet.

Læs også: Stormagterne kæmper om det globale AI-herredømme: Vinderen kan blive fremtidens verdenshersker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere