Artikel top billede

AMD offentliggør prisvenlige grafikkort til efteråret

AMD løfter sløret for RX 5500-serien af grafikkort til de budgetbevidste gamere.

Den amerikanske chip-producent offentliggør denne uge selskabets første budgetvenlige kort baseret på sommeren RDNA grafik-arkitektur, som indtil nu kun talte midrange-serien Radeon RX 5700. Dermed understøtter de nye kort også nyeste PCI-e 4.0 standard.

AMD’s nye efterårssatsning hedder RX5500 i sin desktop-variant og RX5500M i sin laptop-udgave.

Med 1408 regneenheder ombord (22 CU) og frekvenser på op til 1.845 MHz placerer den sig ydelsesmæssigt omtrent 30-40 procent under AMD’s RX 5700-kort, hvilket ifølge producenten vil sikre ydelse et stykke over Nvidias budget-kort i GTX 1650-serien og flydende 60 fps gameplay i selv nye AAA-titler ved Full HD opløsning.

Se også: Nvidias nyeste grafikkort er knaldbillig - men meget er sparet væk

Kortene vil enten blive udstyret med 4 gb eller 8 gb af den hurtige GDDR6 VRAM.

Selve grafikprocessoren er printet med den strømbesparende 7nm litografi, hvilket sikrer et lavt strømforbrug på 110 W for grafikkortet.

Ifølge AMD er RX 5500-kortet i snit 12 procent hurtigere end selskabets aldrende RX 480, men forbruger 30 procent mindre strøm.

AMD RX 5500-familien får sin salgsdebut ombord på kommende laptop-maskiner og som desktop-variant i løbet af fjerde kvartal 2019.

Der foreligger endnu ikke nogen officielle oplysninger om prisen på det nye kort.

Netmediet Anandtech estimerer, at AMD’s nye kort prismæssigt vil lande tæt på de nuværende RX 570 og RX 580 kort, som i dag kan erhverves fra omkring 1.200 kroner i den danske nethandel.

Mediet skriver også, at en mere potent XT-variant af grafikkortet med 1.536 eller 1.664 regneenheder ombord også kan være i bedene.

Læs også: Nu møder Nvidia omsider modstand: AMD’s nyeste grafikkort er et glimrende alternativ
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere