AMD offentliggør prisvenlige grafikkort til efteråret

AMD løfter sløret for RX 5500-serien af grafikkort til de budgetbevidste gamere.

Den amerikanske chip-producent offentliggør denne uge selskabets første budgetvenlige kort baseret på sommeren RDNA grafik-arkitektur, som indtil nu kun talte midrange-serien Radeon RX 5700. Dermed understøtter de nye kort også nyeste PCI-e 4.0 standard.

AMD’s nye efterårssatsning hedder RX5500 i sin desktop-variant og RX5500M i sin laptop-udgave.

Med 1408 regneenheder ombord (22 CU) og frekvenser på op til 1.845 MHz placerer den sig ydelsesmæssigt omtrent 30-40 procent under AMD’s RX 5700-kort, hvilket ifølge producenten vil sikre ydelse et stykke over Nvidias budget-kort i GTX 1650-serien og flydende 60 fps gameplay i selv nye AAA-titler ved Full HD opløsning.

Se også: Nvidias nyeste grafikkort er knaldbillig - men meget er sparet væk

Kortene vil enten blive udstyret med 4 gb eller 8 gb af den hurtige GDDR6 VRAM.

Selve grafikprocessoren er printet med den strømbesparende 7nm litografi, hvilket sikrer et lavt strømforbrug på 110 W for grafikkortet.

Ifølge AMD er RX 5500-kortet i snit 12 procent hurtigere end selskabets aldrende RX 480, men forbruger 30 procent mindre strøm.

AMD RX 5500-familien får sin salgsdebut ombord på kommende laptop-maskiner og som desktop-variant i løbet af fjerde kvartal 2019.

Der foreligger endnu ikke nogen officielle oplysninger om prisen på det nye kort.

Netmediet Anandtech estimerer, at AMD’s nye kort prismæssigt vil lande tæt på de nuværende RX 570 og RX 580 kort, som i dag kan erhverves fra omkring 1.200 kroner i den danske nethandel.

Mediet skriver også, at en mere potent XT-variant af grafikkortet med 1.536 eller 1.664 regneenheder ombord også kan være i bedene.

Læs også: Nu møder Nvidia omsider modstand: AMD’s nyeste grafikkort er et glimrende alternativ
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Peter Wibroe holder styr på Formel 1-sejlholds enorme mængder af real-time-data: Vi har 2.000 datastreams når vi sejler
SailGP er Formel 1 til vands drevet af tusindvis af sensorer, live dataanalyse og hvor alle konkurrenter live kan kigge med i netop dine data. Computerworld har været ude at sejle med det danske SailGP-team for at få historien om den topmoderne og datadrevne sport.
Computerworld
Pengene fosser ud af MobilePays kasse: Har tabt 157,6 millioner kroner i 2019
MobilPay kommer ud af 2019 med et dundrende underskud 157,6 millioner kroner.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.