Med MacOS Catalina kan din iPad fungere som ekstern skærm og tegneplade.

Apple udgiver nyt styresystem til Mac: Nu vil visse apps ikke længere fungere

Sådan får du fingrene i Apples spritnye Mac OS Catalina styresystem. Bemærk dog, at visse apps ikke understøttes længere.

Apple slipper denne uge en ny version af Mac-styresystemet Mac OS løs.

Det nye styresystem deler som seneste udgaver navn med kendte, californiske naturseværdigheder. Denne gang går turen til ’Catalina’ opkaldt efter øen Santa Catalina sydvest for Los Angeles.

Med det nye systemsoftware følger tre nye applikationer: En podcast app, en Apple-TV app samt en dedikeret Apple Music app. Nyeste Mac OS betyder samtidigt et farvel til iTunes app.

Dertil kommer en stribe opdateringer til eksisterende apps samt en ’Sidecar’-feature, der gør det muligt at benytte en iPad som ekstern skærm eller en tegneplade i samspil med Apple Pencil.

Du kan læse om alle nyhederne i Mac OS i Computerworlds gennemgang her: Nu kommer Apples helt nye styresystem: Se de største nyheder i MacOS Catalina her

Fungerer ikke med alle enheder og apps
Inden det nye styresystem installeres, er det vigtig at bemærke, at Mac OS Catalina ikke understøtter 32-bit applikationer, hvorfor styresystemet vil advare brugerne om, at visse apps ikke længere vil fungere ved en opdatering.

Mac OS Catalina er kompatibel med følgende Apple-enheder:
  • Macbook fra 2015 eller nyere
  • iMac fra 2012 eller nyere
  • Macbook Air fra 2012 eller nyere
  • iMac Pro fra 2017 eller nyere
  • Macbook Pro fra 2012 eller nyere
  • Mac Pro fra 2013 eller nyere
  • Mac mini fra 2012 eller nyere.
Se også: Apple flytter Mac-produktion til USAComputerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.