Med MacOS Catalina kan din iPad fungere som ekstern skærm og tegneplade.

Apple udgiver nyt styresystem til Mac: Nu vil visse apps ikke længere fungere

Sådan får du fingrene i Apples spritnye Mac OS Catalina styresystem. Bemærk dog, at visse apps ikke understøttes længere.

Apple slipper denne uge en ny version af Mac-styresystemet Mac OS løs.

Det nye styresystem deler som seneste udgaver navn med kendte, californiske naturseværdigheder. Denne gang går turen til ’Catalina’ opkaldt efter øen Santa Catalina sydvest for Los Angeles.

Med det nye systemsoftware følger tre nye applikationer: En podcast app, en Apple-TV app samt en dedikeret Apple Music app. Nyeste Mac OS betyder samtidigt et farvel til iTunes app.

Dertil kommer en stribe opdateringer til eksisterende apps samt en ’Sidecar’-feature, der gør det muligt at benytte en iPad som ekstern skærm eller en tegneplade i samspil med Apple Pencil.

Du kan læse om alle nyhederne i Mac OS i Computerworlds gennemgang her: Nu kommer Apples helt nye styresystem: Se de største nyheder i MacOS Catalina her

Fungerer ikke med alle enheder og apps
Inden det nye styresystem installeres, er det vigtig at bemærke, at Mac OS Catalina ikke understøtter 32-bit applikationer, hvorfor styresystemet vil advare brugerne om, at visse apps ikke længere vil fungere ved en opdatering.

Mac OS Catalina er kompatibel med følgende Apple-enheder:
  • Macbook fra 2015 eller nyere
  • iMac fra 2012 eller nyere
  • Macbook Air fra 2012 eller nyere
  • iMac Pro fra 2017 eller nyere
  • Macbook Pro fra 2012 eller nyere
  • Mac Pro fra 2013 eller nyere
  • Mac mini fra 2012 eller nyere.
Se også: Apple flytter Mac-produktion til USAPremium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.