Artikel top billede

(Foto: PR/ Kristian Brasen)

Telia dropper Huawei og vælger Ericsson til at drive 5G-netværk i Norge

Telia Norges landsdækkende 5G-netværk, der skal stå færdigt i 2023, bliver det udelukkende med udstyr fra den svenske netværksleverandør Ericsson. Hidtil har Telia i Norge haft samarbejde med Huawei.

Telia Norge afbryder forbindelsen til kinesiske Huawei og satser i stedet på svenske Ericsson, når det kommer til udbyggelsen af teleselskabets 5G-netværk.

Det landsdækkende 5G-netværk i Norge, som skal være udrullet i 2023, bliver udelukkende med udstyr fra Ericsson, oplyser Telia Norge i en pressemeddelelse.

Det skriver det norske medie Dagens Næringsliv.

Dermed bliver der bremset op for samarbejdet med Huawei, der i dag står bag store dele af Telia Norges 4G-netværk.

Selvom USA i det seneste år har opfordret vestlige allierede til at boykotte Huawei, slår Telia Norges direktør fast, at det er selskabets egen beslutning.

"Jeg vil understrege, at det er os selv, der har valgt leverandøren. Et sådant vigtigt valg består af mange elementer, som vi har lagt til grund," lyder det fra Abraham Foss, direktør hos Telia Norge, til det norske medie.

Læs også: Til morgenmad med Huawei: Her er de tre vigtigste pointer, som jeg fik med fra mødet

Huawei dominerer 4G i Norge

Telia er Norges næststørste teleselskab, hvor Telenor har flest mobilabonnementer.

I Norge har Telenor og Telia ifølge det norske medie omkring 15.000 base-stationer, der er forbindelsesleddet mellem det trådløse og kablede netværk, som er koblet op selskabernes 4G-netværk.

Huawei står bag stort set alle base-stationerne, men må altså nu se til, mens Ericsson overtager en stor del af disse frem mod 2023, hvor Telia Norge udruller 5G-netværket.

I den norske by Elverum nord for Oslo i Norge, er indbyggerne i gang med at få adgang til det lynhurtige 5G-netværk.

Det sker i forbindelse med Skandinaviens største 5G-pilotforsøg, som Telenor i Norge står bag.

Det kan du læse mere om her: Telenor indvier Skandinaviens største 5G-pilotforsøg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere