Artikel top billede

(Foto: Kristian Brasen / Kristian Brasen)

Telia dropper Huawei og vælger Ericsson til at drive 5G-netværk i Norge

Telia Norges landsdækkende 5G-netværk, der skal stå færdigt i 2023, bliver det udelukkende med udstyr fra den svenske netværksleverandør Ericsson. Hidtil har Telia i Norge haft samarbejde med Huawei.

Telia Norge afbryder forbindelsen til kinesiske Huawei og satser i stedet på svenske Ericsson, når det kommer til udbyggelsen af teleselskabets 5G-netværk.

Det landsdækkende 5G-netværk i Norge, som skal være udrullet i 2023, bliver udelukkende med udstyr fra Ericsson, oplyser Telia Norge i en pressemeddelelse.

Det skriver det norske medie Dagens Næringsliv.

Dermed bliver der bremset op for samarbejdet med Huawei, der i dag står bag store dele af Telia Norges 4G-netværk.

Selvom USA i det seneste år har opfordret vestlige allierede til at boykotte Huawei, slår Telia Norges direktør fast, at det er selskabets egen beslutning.

"Jeg vil understrege, at det er os selv, der har valgt leverandøren. Et sådant vigtigt valg består af mange elementer, som vi har lagt til grund," lyder det fra Abraham Foss, direktør hos Telia Norge, til det norske medie.

Læs også: Til morgenmad med Huawei: Her er de tre vigtigste pointer, som jeg fik med fra mødet

Huawei dominerer 4G i Norge

Telia er Norges næststørste teleselskab, hvor Telenor har flest mobilabonnementer.

I Norge har Telenor og Telia ifølge det norske medie omkring 15.000 base-stationer, der er forbindelsesleddet mellem det trådløse og kablede netværk, som er koblet op selskabernes 4G-netværk.

Huawei står bag stort set alle base-stationerne, men må altså nu se til, mens Ericsson overtager en stor del af disse frem mod 2023, hvor Telia Norge udruller 5G-netværket.

I den norske by Elverum nord for Oslo i Norge, er indbyggerne i gang med at få adgang til det lynhurtige 5G-netværk.

Det sker i forbindelse med Skandinaviens største 5G-pilotforsøg, som Telenor i Norge står bag.

Det kan du læse mere om her: Telenor indvier Skandinaviens største 5G-pilotforsøg
IT-JOB

MAN Energy Solutions

IT Facility Manager

Din Faglige A-Kasse

IT-udvikler

Netcompany

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere