(Foto: Dan Jensen)

USA forbyder samhandel med yderligere otte kinesiske it-selskaber - se dem her

USA tilføjer yderligere otte kinesiske it-selskaber til den såkaldte ‘entity’-liste over selskaber, som amerikanske virksomheder ikke må handle med uden særskilt tilladelse. Blandt dem er nogle af verdens højest vurdere AI-startups.

Den amerikanske regering tilføjer yderligere otte kinisiske tech-selskaber til sin liste over selskaber, som amerikanske virksomheder kun må handle med, hvis de har fået særskilt tilladelse fra den amerikanske regering.

På listen står allerede Huawei og en andre kinesiske firmaer.

De otte nye selskaber på listen er:

- Yitu Technology.

- SenseTime.

- Megvii (der står bag Face++).

- Dahua Technology.

- Hikvision.

- iFlyTek.

- Meiya Technology.

- Yixin Technology.

Det gælder for alle de otte selskaber, at de beskæftiger sig med teknologier inden for enten overvågning og kunstig intelligens.

SenseTime bliver i dag således regnet for at være blandt verdens mest værdifulde AI-startups med en anslået værdi på mere end 7,5 milliarder dollar.

Selskabet har leveret software til blandt andet de smart-glasses, som anvendes af kinesisk politi.

Megvii (vurderet til fire milliarder dollar) og Yitu (vurderet til 2,4 milliarder dollar) udvikler produkter inden for ansigtsgenkendelse, mens Hikvision står bag en software-løsning, der via AI blandt andet kan anvendes til at identificere etniske grupper.

Ifølge Human Rights Watch står iFlyTek bag en løsningen inden for såkaldt voiceprint, der er blevet anvendt til at udvikle biometriske databaser til masseovervågning i Kina.

De otte selskaber kommer på entity-listen sammen med 20 andre kinesiske organisationer som led i et amerikansk modtræk mod Kinas behandling af etniske minoriteter og lignende.

I en meddelelse - som du finder i sin helhed her - siger handelsminister Wilbur Ross, at USA med blacklistiongen vil sikre, at amerikanske teknologier alene er med til at sikre en verden præget af frihed og frie virksomheder.

Det er et åbent spørgsmål, om blacklistingen får nogen effekt.

Flere af de pågældende kinesiske organisationer henter en brøkdel af deres omsætning uden for det kinesiske hjemmemarked.

Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Midt i en Corona-tid: Holder du sikre og brugervenlige onlinemøder?
Åbne kontormiljøer, personlige møder, teambuilding og håndtryk har tidligere været en del af hverdagen for mange danske virksomheder, men det har covid-19 ændret på. Tidligere klassiske arbejdsformer er blevet erstattet af nye og mange medarbejdere arbejder f.eks. hjemmefra, på skift eller under nye og mere beskyttede forhold. Denne nye virkelighed har resulteret i en større produktivitet og effektivitet blandt de medarbejdere, som trives med at arbejde hjemmefra. Eksempler som øget fokus, effektiv brug af tid og færre forstyrrelser er blandt de positive tendenser. Det har fået flere ledere til at overveje at implementere muligheder for fleksible arbejdsmiljøer og faste hjemmearbejdsdage. Er det også tilfældet i din virksomhed? Hvis ja, så læs med i denne e-guide og find inspiration til, hvordan din virksomhed kan opnå de største fordele med online møder baseret på Cisco Webex.