Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Slut med Intel og AMD’s store grafik-satsning: Kaby Lake G lægges i graven

Intel lægger sær-processoren Kaby Lake G i graven - men lover at understøtte drivere i i alt fem år.

Det kom som noget af en overraskelse, da ærkerivalerne Intel og AMD i sommer i fjor præsenterede Kaby Lake G-processoren som et samarbejdsprojekt.

I Kaby Lake G blev Intels Kaby Lake CPU forenet med AMD’s grafikkort, Radeon RX Vega.

Men nu lakker det altså mod enden.

En udsendt såkaldt Product Change Notification fra Intel viser, at stort set alle Kaby Lake G-versionerne nu er på vej til at blive udfaset.

Intel vil således modtage de sidste ordrer på Kaby Lake G i midten af januar 2020, og de allersidste eksemplarer vil blive produceret i juli 2020.

De inkluderer Kaby Lake G med Core i7-8706G, Core i7-8705G og Core i5-8305G.

Driver-support fortsætter

Selv om Intel nu stopper produktionen af Kaby Lake G, vil selskabet fortsætte med at udsende drivere.

Det kunne ellers hurtigt blive et problem for brugerne, da det alene er Intel, der udsender drivere til grafikkortet fra AMD, Radeon RX Vega M.

Normalt ville disse opdateringer og drivere komme fra produktionsselskabet, altså AMD i dette tilfælded.

Intel meddeler, at Kaby Lake G inklusive grafikkort vil blive opdateret som alle andre Intel-produkter - nemlig i fem år fra selskabets lancering.

Kaby Lake G var tænkt som en udfordrer til ikke mindst Nvidias position på markedet for GPU’er til laptop-computere.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er processoren kun blevet anvendt i fem forskellige produkter, hvoraf en endda er blevet produceret af Intel.

Intel meddeler til nyhedsbureauet, at selskabet er igang med at ‘refokusere produkt-porteføljen.’

“Vores 10th Gen Intel Core-processorer med Iris Plus-grafik er bygget på den nye Gen11-grafik-arkitektur, som næsten fordobler grafik-performance. Der er mere på vej fra vores grafik-moror, som vil forbedre pc’erne mere i fremtiden,” lyder det fra Intel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere