Slut med Intel og AMD’s store grafik-satsning: Kaby Lake G lægges i graven

Intel lægger sær-processoren Kaby Lake G i graven - men lover at understøtte drivere i i alt fem år.

Det kom som noget af en overraskelse, da ærkerivalerne Intel og AMD i sommer i fjor præsenterede Kaby Lake G-processoren som et samarbejdsprojekt.

I Kaby Lake G blev Intels Kaby Lake CPU forenet med AMD’s grafikkort, Radeon RX Vega.

Men nu lakker det altså mod enden.

En udsendt såkaldt Product Change Notification fra Intel viser, at stort set alle Kaby Lake G-versionerne nu er på vej til at blive udfaset.

Intel vil således modtage de sidste ordrer på Kaby Lake G i midten af januar 2020, og de allersidste eksemplarer vil blive produceret i juli 2020.

De inkluderer Kaby Lake G med Core i7-8706G, Core i7-8705G og Core i5-8305G.

Driver-support fortsætter
Selv om Intel nu stopper produktionen af Kaby Lake G, vil selskabet fortsætte med at udsende drivere.

Det kunne ellers hurtigt blive et problem for brugerne, da det alene er Intel, der udsender drivere til grafikkortet fra AMD, Radeon RX Vega M.

Normalt ville disse opdateringer og drivere komme fra produktionsselskabet, altså AMD i dette tilfælded.

Intel meddeler, at Kaby Lake G inklusive grafikkort vil blive opdateret som alle andre Intel-produkter - nemlig i fem år fra selskabets lancering.

Kaby Lake G var tænkt som en udfordrer til ikke mindst Nvidias position på markedet for GPU’er til laptop-computere.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er processoren kun blevet anvendt i fem forskellige produkter, hvoraf en endda er blevet produceret af Intel.

Intel meddeler til nyhedsbureauet, at selskabet er igang med at ‘refokusere produkt-porteføljen.’

“Vores 10th Gen Intel Core-processorer med Iris Plus-grafik er bygget på den nye Gen11-grafik-arkitektur, som næsten fordobler grafik-performance. Der er mere på vej fra vores grafik-moror, som vil forbedre pc’erne mere i fremtiden,” lyder det fra Intel.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.