Cybertruslen med dansk telesektor er meget høj: Forsvarsminister Trine Bramsen vil have øget samarbejde

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil have øget samarbejde mellem myndigheder og de danske teleselskaber om cybersikkerhed.

Cybertruslen er værre, end forsvarsminister Trine Bramsen (S) havde forestillet sig, inden hun tiltrådte, siger hun til Børsen.

Som forsvarsminister får man nemlig adgang til en række oplysninger, som almindelige mennesker ikke får adgang til.

Senere i dag udsender Center for Cybersikkerhed en ny trusselsvurdering over den danske telesektor, der er i ‘høj risiko’ for at blive lammet af et hackerangreb.

Trine Bramsen siger til avisen, at det efter hendes mening vil kræve øget samarbejde mellem myndigheder og erhvervsliv samt en adfærdsændring, hvis det skal blive muligt at dæmme op hackerne.

"Der har været en kultur for, at man ikke har sagt noget om, at man har været udsat for et cyberangreb. Man lod som om, at man var bedre end alle andre, og at der ikke var nogle huller. Vi bliver nødt til at skabe en ændring, hvor vi skal til at stole på hinanden. Det gavner alle, at man udveksler informationer virksomhederne imellem," siger hun til avisen.

Læs også:

Næsten halvdelen af de ansatte hos Forsvarets Efterretningstjeneste arbejder nu med it

Danmarks cyberhær er operativ: Danmark klar til at gennemføre militære cyberangreb

T-Branchen advarer mod forsvarets brug af cyberangreb: “cybervåben er ikke taktiske våben, men derimod masseødelæggelsesvåben”

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.