Artikel top billede

Cybertruslen med dansk telesektor er meget høj: Forsvarsminister Trine Bramsen vil have øget samarbejde

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil have øget samarbejde mellem myndigheder og de danske teleselskaber om cybersikkerhed.

Cybertruslen er værre, end forsvarsminister Trine Bramsen (S) havde forestillet sig, inden hun tiltrådte, siger hun til Børsen.

Som forsvarsminister får man nemlig adgang til en række oplysninger, som almindelige mennesker ikke får adgang til.

Senere i dag udsender Center for Cybersikkerhed en ny trusselsvurdering over den danske telesektor, der er i ‘høj risiko’ for at blive lammet af et hackerangreb.

Trine Bramsen siger til avisen, at det efter hendes mening vil kræve øget samarbejde mellem myndigheder og erhvervsliv samt en adfærdsændring, hvis det skal blive muligt at dæmme op hackerne.

"Der har været en kultur for, at man ikke har sagt noget om, at man har været udsat for et cyberangreb. Man lod som om, at man var bedre end alle andre, og at der ikke var nogle huller. Vi bliver nødt til at skabe en ændring, hvor vi skal til at stole på hinanden. Det gavner alle, at man udveksler informationer virksomhederne imellem," siger hun til avisen.

Læs også:

Næsten halvdelen af de ansatte hos Forsvarets Efterretningstjeneste arbejder nu med it

Danmarks cyberhær er operativ: Danmark klar til at gennemføre militære cyberangreb

T-Branchen advarer mod forsvarets brug af cyberangreb: “cybervåben er ikke taktiske våben, men derimod masseødelæggelsesvåben”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere