Artikel top billede

(Foto: Steen Brogaard / Steen Brogaard)

Cybertruslen med dansk telesektor er meget høj: Forsvarsminister Trine Bramsen vil have øget samarbejde

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil have øget samarbejde mellem myndigheder og de danske teleselskaber om cybersikkerhed.

Cybertruslen er værre, end forsvarsminister Trine Bramsen (S) havde forestillet sig, inden hun tiltrådte, siger hun til Børsen.

Som forsvarsminister får man nemlig adgang til en række oplysninger, som almindelige mennesker ikke får adgang til.

Senere i dag udsender Center for Cybersikkerhed en ny trusselsvurdering over den danske telesektor, der er i ‘høj risiko’ for at blive lammet af et hackerangreb.

Trine Bramsen siger til avisen, at det efter hendes mening vil kræve øget samarbejde mellem myndigheder og erhvervsliv samt en adfærdsændring, hvis det skal blive muligt at dæmme op hackerne.

"Der har været en kultur for, at man ikke har sagt noget om, at man har været udsat for et cyberangreb. Man lod som om, at man var bedre end alle andre, og at der ikke var nogle huller. Vi bliver nødt til at skabe en ændring, hvor vi skal til at stole på hinanden. Det gavner alle, at man udveksler informationer virksomhederne imellem," siger hun til avisen.

Læs også:

Næsten halvdelen af de ansatte hos Forsvarets Efterretningstjeneste arbejder nu med it

Danmarks cyberhær er operativ: Danmark klar til at gennemføre militære cyberangreb

T-Branchen advarer mod forsvarets brug af cyberangreb: “cybervåben er ikke taktiske våben, men derimod masseødelæggelsesvåben”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere