Artikel top billede

Danske brødre tjener fortsat styrtende på spilsuccesen Subway-surfer

Den danske spilsucces Subway Surfers er stadigvæk en guldgrube for to danske brødre.

De to brødre, Simon Møller og Jacob Møller, bag det danske spilfirma Kiloo tjener fortsat styrtende på spilsuccesen Subway Surfers.

Det fremgår af selskabets seneste regnskab, der viser, at Kiloo i regnskabsåret 2018/2019 havde et overskud på 40 millioner kroner. Det er næsten en firedobling i forhold til året før.

Spilfirmaets overskud toppede dog i 2016 med overskud på lige knap 57 millioner kroner.

Regnskab påvirkes af engangsaftaler

Det fremgår dog også af regnskabet, at det gode resultat blandt andet kan tilskrives ”engangsaftaler.”

Derfor bliver der også varslet en omsætningsnedgang i 2020, hvor selskabet forventer, at bundlinjen bliver cirka 10 millioner kroner lavere end i det seneste regnskabsår.

Gennem de seneste år har bruttofortjenesten hos Kiloo været nedadgående.

I år lød bruttofortjenesten på 78 millioner kroner, hvilket er en fremgang i forhold til året før, hvor overskuddet lød på 60 millioner kroner.

Men i 2017 og 2016 lød bruttofortjenesten på henholdsvis på 123 millioner og 142 millioner.

Læs også: Her er historien om danske Kiloo: En vild verdenssucces - der helst lever anonymt i Aarhus

Stor dansk spilsucces

Subway Surfers har gennem de seneste år været en af den danske spilbranches hele store succeser, og Kiloo har udviklet spillet i samarbejde med en anden dansk spilvirksomhed, Sybo.

Det var Sybos to stiftere, Sylvester Rishøj og Bodie Jahn-Mulliner,
der fik ideen ideen til spillet, da de mødte hinanden på Ainmationsskolen i Viborg.

I første omgang ville de lave en animationsvideo med en grafittimaler, der stikker af fra politiet ved at hoppe fra det eneste subway tog til det andet.

Men ideen udviklede sig senere hen til et spil, der tog udgangspunkt i handlingen fra animationsvideoen.

Efterfølgende er der også blevet udviklet en animeret tv-serie på baggrund af handlingen i Subway Surfers, der havde premiere 1. juni 2018.

Læs også:
På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere