Artikel top billede

Danske brødre tjener fortsat styrtende på spilsuccesen Subway-surfer

Den danske spilsucces Subway Surfers er stadigvæk en guldgrube for to danske brødre.

De to brødre, Simon Møller og Jacob Møller, bag det danske spilfirma Kiloo tjener fortsat styrtende på spilsuccesen Subway Surfers.

Det fremgår af selskabets seneste regnskab, der viser, at Kiloo i regnskabsåret 2018/2019 havde et overskud på 40 millioner kroner. Det er næsten en firedobling i forhold til året før.

Spilfirmaets overskud toppede dog i 2016 med overskud på lige knap 57 millioner kroner.

Regnskab påvirkes af engangsaftaler

Det fremgår dog også af regnskabet, at det gode resultat blandt andet kan tilskrives ”engangsaftaler.”

Derfor bliver der også varslet en omsætningsnedgang i 2020, hvor selskabet forventer, at bundlinjen bliver cirka 10 millioner kroner lavere end i det seneste regnskabsår.

Gennem de seneste år har bruttofortjenesten hos Kiloo været nedadgående.

I år lød bruttofortjenesten på 78 millioner kroner, hvilket er en fremgang i forhold til året før, hvor overskuddet lød på 60 millioner kroner.

Men i 2017 og 2016 lød bruttofortjenesten på henholdsvis på 123 millioner og 142 millioner.

Læs også: Her er historien om danske Kiloo: En vild verdenssucces - der helst lever anonymt i Aarhus

Stor dansk spilsucces

Subway Surfers har gennem de seneste år været en af den danske spilbranches hele store succeser, og Kiloo har udviklet spillet i samarbejde med en anden dansk spilvirksomhed, Sybo.

Det var Sybos to stiftere, Sylvester Rishøj og Bodie Jahn-Mulliner,
der fik ideen ideen til spillet, da de mødte hinanden på Ainmationsskolen i Viborg.

I første omgang ville de lave en animationsvideo med en grafittimaler, der stikker af fra politiet ved at hoppe fra det eneste subway tog til det andet.

Men ideen udviklede sig senere hen til et spil, der tog udgangspunkt i handlingen fra animationsvideoen.

Efterfølgende er der også blevet udviklet en animeret tv-serie på baggrund af handlingen i Subway Surfers, der havde premiere 1. juni 2018.

Læs også:
På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.