Artikel top billede

Dansk politi kan være på vej med flere hemmelige agenter på internettet

Regeringen vil give dansk politi grønt lys til at anvende såkaldte ‘net-agenter,’ der skal operere i hemmelighed på internettet.

Regeringen er på vej med et lovforslag, der skal give dansk politi grønt lys til i stort omfang at anvende såkaldte ‘net-agenter.’

Det er politi-folk, der i al hemmelighed og incognito skal operere på internettet, hvor de eksempelvis aktivt og under dække skal kunne kommunikere med mistænkte gerningsmænd på internettet.

Det fremgår af regeringens sikkerheds-udspil, der blev præsenteret i slutningen af sidste uge.

I udspillet påpeger regeringen, at internettet har “medført en række nye udfordringer for politiet, når det kommer til efterforskning af visse former for kriminalitet, hvor internettet bruges som bindeled mellem kriminelle.”

Ifølge regeringens planer skal de hemmelige politi-agenter operere i sager, der vedrører våben, bomber, narko, børnepornografi og hæleri, der alle er områder, hvor internettet anvendes i stor stil kommunikation mellem kriminelle.

Politiet anvender i dag i begrænset omfang allerede hemmelige politi-agenter på internettet.

Men ifølge loven må politi-agenter alene sættes i gang i sager med en strafferamme på seks års fængsel eller mere.

Det betyder, at de kun kan slippes løs i sager, der omhandler alvorlig kriminalitet.

Du finder hele udspillet her: Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum.

Læs også:

Politiet opruster massivt på it-sikkerhedsfronten: Opretter helt ny it-sikkerhedsafdeling - søger sin første CISO nogensinde

Nej, politiet bruger ikke ansigtsgenkendelse til identifikation: Men Rigspolitiet er ved at undersøge muligheden

15.000 bilister slipper for klip i kørekortet på grund af hul i Rigspolitiets it-system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere