Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

15.000 bilister slipper for klip i kørekortet på grund af hul i Rigspolitiets it-system

Siden december 2018 er mere end 15.000 bilister sluppet for et klip i kørekortet fordi Rigspolitiets it-system ikke kunne håndtere opgaven. Rigspolitiet forventer, at systemet virker optimalt til september.

Rigspolitiets it-system er skyld i, at 15.373 bilister, der skulle have haft et klip i kørekortet for at tale i mobiltelefon, er sluppet med en bøde.

It-systemet kan nemlig ikke håndtere at registrere klippet i kortet hos de 15.000 lovovertrædere, og derfor er de sluppet med en bøde på 1.500 kroner.

Det skriver Berlingske.

Folketinget strammede loven i 2018, så det ikke bare udløste en bøde at tale i telefon bag rettet, men også skulle give et klip i kortet.

Læs også: Det er fortsat uvist, hvem der har bygget skandalesystemet Raven: Rigspolitiet giver sig selv mundkurv på

Men Rigspolitiets it-system har siden loven blev skærpet ikke kunne håndhæve lovgivning, og derfor slipper bilisterne for den skærpede straf indtil systemet fungerer optimalt.

Politiet forventer, at systemet kan håndhæve loven fra 10. september i år.

"Vi vil selvfølgelig gerne have, at systemet virker hurtigst muligt. Men systemet skal være helt færdigt, således der ikke opstår fejl, når det tages i brug. Derfor er jeg tilfreds med, at vi nu kan sige, at vi har en dato, hvis alt virker, som det skal," siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, til avisen.

Læs også: Ukendt antal medarbejdere i teleselskab var ikke blevet sikkerhedsgodkendt i følsomme politisager: Rigspolitiet efterforsker nu sagen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere