Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

15.000 bilister slipper for klip i kørekortet på grund af hul i Rigspolitiets it-system

Siden december 2018 er mere end 15.000 bilister sluppet for et klip i kørekortet fordi Rigspolitiets it-system ikke kunne håndtere opgaven. Rigspolitiet forventer, at systemet virker optimalt til september.

Rigspolitiets it-system er skyld i, at 15.373 bilister, der skulle have haft et klip i kørekortet for at tale i mobiltelefon, er sluppet med en bøde.

It-systemet kan nemlig ikke håndtere at registrere klippet i kortet hos de 15.000 lovovertrædere, og derfor er de sluppet med en bøde på 1.500 kroner.

Det skriver Berlingske.

Folketinget strammede loven i 2018, så det ikke bare udløste en bøde at tale i telefon bag rettet, men også skulle give et klip i kortet.

Læs også: Det er fortsat uvist, hvem der har bygget skandalesystemet Raven: Rigspolitiet giver sig selv mundkurv på

Men Rigspolitiets it-system har siden loven blev skærpet ikke kunne håndhæve lovgivning, og derfor slipper bilisterne for den skærpede straf indtil systemet fungerer optimalt.

Politiet forventer, at systemet kan håndhæve loven fra 10. september i år.

"Vi vil selvfølgelig gerne have, at systemet virker hurtigst muligt. Men systemet skal være helt færdigt, således der ikke opstår fejl, når det tages i brug. Derfor er jeg tilfreds med, at vi nu kan sige, at vi har en dato, hvis alt virker, som det skal," siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, til avisen.

Læs også: Ukendt antal medarbejdere i teleselskab var ikke blevet sikkerhedsgodkendt i følsomme politisager: Rigspolitiet efterforsker nu sagen
IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analysts til samfundsvigtige it-projekter

Sparekassen Danmark

Systemudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere