Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen) (Foto: Computerworld.dk)

Tyskland åbner for Huawei som 5G-leverandør

Tyskland vil ikke udelukke kinesiske Huawei som 5G-leverandør trods pres fra USA.

Den tyske regering åbner igen for kinesiske Huawei som mulig leverandør af udstyr til det kommende 5G-netværk, skriver tyske Handelsblatt.

Avisen har gennemgået et udkast til et nyt regelsæt til sikkerhedskrav til tysk infrastruktur, som ventes offentliggjort i løbet af de kommende dage.

Ifølge avisen er en særlig klausul blevet fjernet, som ellers var planlagt til at skulle for Huaweis adgang til tysk 5G-infrastruktur.

Ifølge Handelsblatt har flere branche-eksperter peget på, at en udelukkelse af Huawei - der er blandt verdens teknologisk førende på området - både vil kunne forsinke og fordyre 5G-udrulningen i Tyskland.

Den tyske regering ønsker desuden lige konkurrence på området.

Kilder siger til Handelsblatt, at kansler Angela Merkel frygter, at en udelukkelse af Huawei vil føre til uønsket ballade med Kina.

“Tysklands tilgang [til 5G-netværk, red] har aldrig inkluderet en klausul, der ville udelukke et enkelt selskab,” siger en talsmand til Reuters.

Ifølge avisen er den tyske opposition uenig i beslutningen. Her er man fortsat bekymret over risikoen for, at Huawei udnytter 5G-udstyr til at spionere på den kinesiske regerings vegne.

Læs også:

5G-master tændes nu i fem tyske storbyer - og mange flere på vej: Her kan du nu downloade en film til din smartphone på få sekunder

Huawei er klar med eget styresystem - men det er ikke på det ønskede stadie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere