(Foto: Dan Jensen)

Tyskland åbner for Huawei som 5G-leverandør

Tyskland vil ikke udelukke kinesiske Huawei som 5G-leverandør trods pres fra USA.

Den tyske regering åbner igen for kinesiske Huawei som mulig leverandør af udstyr til det kommende 5G-netværk, skriver tyske Handelsblatt.

Avisen har gennemgået et udkast til et nyt regelsæt til sikkerhedskrav til tysk infrastruktur, som ventes offentliggjort i løbet af de kommende dage.

Ifølge avisen er en særlig klausul blevet fjernet, som ellers var planlagt til at skulle for Huaweis adgang til tysk 5G-infrastruktur.

Ifølge Handelsblatt har flere branche-eksperter peget på, at en udelukkelse af Huawei - der er blandt verdens teknologisk førende på området - både vil kunne forsinke og fordyre 5G-udrulningen i Tyskland.

Den tyske regering ønsker desuden lige konkurrence på området.

Kilder siger til Handelsblatt, at kansler Angela Merkel frygter, at en udelukkelse af Huawei vil føre til uønsket ballade med Kina.

“Tysklands tilgang [til 5G-netværk, red] har aldrig inkluderet en klausul, der ville udelukke et enkelt selskab,” siger en talsmand til Reuters.

Ifølge avisen er den tyske opposition uenig i beslutningen. Her er man fortsat bekymret over risikoen for, at Huawei udnytter 5G-udstyr til at spionere på den kinesiske regerings vegne.

Læs også:

5G-master tændes nu i fem tyske storbyer - og mange flere på vej: Her kan du nu downloade en film til din smartphone på få sekunder

Huawei er klar med eget styresystem - men det er ikke på det ønskede stadie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.