Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Tyskland åbner for Huawei som 5G-leverandør

Tyskland vil ikke udelukke kinesiske Huawei som 5G-leverandør trods pres fra USA.

Den tyske regering åbner igen for kinesiske Huawei som mulig leverandør af udstyr til det kommende 5G-netværk, skriver tyske Handelsblatt.

Avisen har gennemgået et udkast til et nyt regelsæt til sikkerhedskrav til tysk infrastruktur, som ventes offentliggjort i løbet af de kommende dage.

Ifølge avisen er en særlig klausul blevet fjernet, som ellers var planlagt til at skulle for Huaweis adgang til tysk 5G-infrastruktur.

Ifølge Handelsblatt har flere branche-eksperter peget på, at en udelukkelse af Huawei - der er blandt verdens teknologisk førende på området - både vil kunne forsinke og fordyre 5G-udrulningen i Tyskland.

Den tyske regering ønsker desuden lige konkurrence på området.

Kilder siger til Handelsblatt, at kansler Angela Merkel frygter, at en udelukkelse af Huawei vil føre til uønsket ballade med Kina.

“Tysklands tilgang [til 5G-netværk, red] har aldrig inkluderet en klausul, der ville udelukke et enkelt selskab,” siger en talsmand til Reuters.

Ifølge avisen er den tyske opposition uenig i beslutningen. Her er man fortsat bekymret over risikoen for, at Huawei udnytter 5G-udstyr til at spionere på den kinesiske regerings vegne.

Læs også:

5G-master tændes nu i fem tyske storbyer - og mange flere på vej: Her kan du nu downloade en film til din smartphone på få sekunder

Huawei er klar med eget styresystem - men det er ikke på det ønskede stadie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere