(Foto: Dan Jensen)

Tyskland åbner for Huawei som 5G-leverandør

Tyskland vil ikke udelukke kinesiske Huawei som 5G-leverandør trods pres fra USA.

Den tyske regering åbner igen for kinesiske Huawei som mulig leverandør af udstyr til det kommende 5G-netværk, skriver tyske Handelsblatt.

Avisen har gennemgået et udkast til et nyt regelsæt til sikkerhedskrav til tysk infrastruktur, som ventes offentliggjort i løbet af de kommende dage.

Ifølge avisen er en særlig klausul blevet fjernet, som ellers var planlagt til at skulle for Huaweis adgang til tysk 5G-infrastruktur.

Ifølge Handelsblatt har flere branche-eksperter peget på, at en udelukkelse af Huawei - der er blandt verdens teknologisk førende på området - både vil kunne forsinke og fordyre 5G-udrulningen i Tyskland.

Den tyske regering ønsker desuden lige konkurrence på området.

Kilder siger til Handelsblatt, at kansler Angela Merkel frygter, at en udelukkelse af Huawei vil føre til uønsket ballade med Kina.

“Tysklands tilgang [til 5G-netværk, red] har aldrig inkluderet en klausul, der ville udelukke et enkelt selskab,” siger en talsmand til Reuters.

Ifølge avisen er den tyske opposition uenig i beslutningen. Her er man fortsat bekymret over risikoen for, at Huawei udnytter 5G-udstyr til at spionere på den kinesiske regerings vegne.

Læs også:

5G-master tændes nu i fem tyske storbyer - og mange flere på vej: Her kan du nu downloade en film til din smartphone på få sekunder

Huawei er klar med eget styresystem - men det er ikke på det ønskede stadie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds
Interview. "Det kan ikke nytte noget, vi har god sikkerhed på infrastrukturen, hvis leverandørerne ikke har det.” Så enkelt er budskabet fra formanden i det nystiftede forum, Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, Tom Engly.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.