5G-master tændes nu i fem tyske storbyer - og mange flere på vej: Her kan du nu downloade en film til din smartphone på få sekunder

Deutsche Telekom åbner for første 5G-master i fem tyske byer, som nu får lynende hurtigt mobil-internet. Inden længe følger yderligere mere end 20 tyske byer.

Skal du på besøg i en af fem tyske storbyer, får du nu mulighed for for første gang at kunne koble på et 5G-net.

Deutsche Telekom åbner nemlig i disse dage for de første 5G-master i Berlin, Køln, München, Bonn og Darmstadt.

De i alt 120 master i de fem byer byder på lynende hurtige forbindelser med båndbredde på op til 1gb/s.

Det svarer til, at man via den trådløse forbindelse kan downloade en spillefilm til sin smartphone på ganske få sekunder.

Selskabet peger på, at Berlin får det største dækningsområde i Tyskland indtil videre, i et område på i alt seks kvadratkilometer i byen helt fra begyndelsen vil have 5G-dækning fra i alt 66 master.

Flere byer følger snart
Ifølge det store tyske selskab er udrulningen af 5G i fuld gang.

Inden nytår vil Deutsche Telekom således åbne for 5G i Hamborg og Leipzig.

I 2020 vil følge yderligere mindst 20 tyske storbyer, som Deutsche Telekom vil udvælge efter størrelse.

“Forbrugerne har brug for nye enheder for at anvende 5G,” påpeger selskabet.

Indtil videre fremhæver det blot fire smartphone-modeller som muligheder, men peger dog på, at der i den nærmeste fremtid vil komme flere muligheder på markedet.

De fire smartphones, der kan anvendes på netværket for tiden, er ifølge Deutsche Telekom Samsung Galaxy S10 5G, Samsung Galaxy Note10+ 5G, Huawei Mate 20 X 5G og HTC 5G HUB.

Også Deutsche Telekom-konkurrenten Vodafone er godt i gang med at rulle 5G ud i Tyskland.

Herhjemme venter vi fortsat på 5G. Den daværende borgerlige regering præsenterede i vinter sin 5G-handlingsplan, der skal danne rammen for den kommende udrulning af 5G i Danmark.

Den kan du læse mere om her: Regeringen klar med 5G-handlingsplan: Se den her

Læs også:

Nu åbnes der for 5G i syv engelske storbyer - yderligere 12 byer får 5G inden nytår

Her er TDC’s store satsningsområder i 2019

Regeringen klar med 5G-handlingsplan: Se den herBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.