Kapitalfond overtager kendt it-sikkerhedsfirma: Lægger 26 milliarder kroner på bordet for selskabet

Den britiske it-sikkerhedsvirksomhed står til at blive solgt til kapitalfonden Thoma Bravo i en handel, der har en samlet værdi på 26 milliarder kroner.

Kapitalfonden Thoma Bravo er ved at opkøbe den britiske it-sikkerhedsgigant Sophos i en handel til samlet værdi på 3,9 milliarder dollar, hvilket svarer til cirka 26 milliarder danske kroner.

Det oplyser Sophos i pressemeddelelse

Thoma Bravo tilbyder Sophos aktionærer 7,40 dollar per aktie, hvilket er 37 procent over den værdi, som selskabets aktier blev handlet til fredag.

Læs også: Her er de førende antivirus-løsninger og firewalls på markedet - og de nye spillere, der udfordrer dem

Vigtig milepæl
Sophos oplyser i pressemeddelelsen, at selskabets bestyrelse anbefaler aktionærerne at takke ja til tilbuddet.

”I dag markerer vi en spændende milepæl i Sophos rejse,” lyder det fra Sohpos administrerende diretør Kris Hagerman i pressemeddelelsen.

”Vi vil fortsætte med at eksekvere vores differentierede og yderst effektive strategi, og vi ser dette tilbud som et bevis på de fremskridt og den position i branchen, som Sophos har opnået,” lyder det desuden fra Kris Hagerman.

Opkøber stribevis af it-firmaer
Thoma Bravo investerer primært i it og it-sikkerhed, og selskabet har gennem årene opkøbt mere end 200 it-virksomheder med en samlet værdi på over 50 milliarder dollar.

Så sent som sidste år købet selskabet sig ind i it-sikkerhedsfirmaet McAffee. Her har Thoma Bravo dog ikke aktiemajoriteten.

Selskabet har tidligere også opkøbt storage- og backupselskabet Barracuda Networks for 1,6 milliarder dollar i november 2017 og selskabet Imperva, der specialiseret i at forebygge DDOS-angreb, blev i januar 2019 opkøbt for 2,1 milliarder dollar.

Læs også: Windows-patch kan få computere med installeret antivirus-software fra Sophos, Avast og McAfee til at crashe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.