Artikel top billede

Jeff Bezos har skrottet Powerpoint-præsentationerne hos Amazon: "Det er det smarteste, vi nogensinde har gjort”

Amazon har skrottet Powerpoint-præsentationerne til alle de interne møder og i stedet indført et utraditionelt twist. Grundlæggeren Jeff Bezos er ikke i tvivl om, at det er en genistreg, og at det er "det smarteste," selskabet har gjort.

Tilbage i 2008 valgte Amazon at skrotte de traditionelle Powepoint-præsentationer på møderne og indføre en ny mødeteknik.

"Det er nok det smarteste, vi nogensinde har gjort hos Amazon," lyder det fra grundlæggeren Jeff Bezos i følge det amerikanske medie CNBC.

Som erstatning indførte tech-rigmanden en ny og anderledes måde at afholde møderne på.

Nu begynder alle møder ved, at deltagerne i stilhed læser et seks sider langt "narrativt-struktureret notat" de første 30 minutter.

"Notatet har til hensigt at skabe kontekst for, hvad der vil blive en god diskussion," siger Jeff Bezos.

Mødedeltagerne opfordres til at tage noter, hvorefter de diskuterer notatet efter den halve time.

Læs også: Skilsmisse-aftale på plads: Jeff Bezos beholder kontrollen over Amazon - konen får 245 milliarder kroner

Ifølge grundlæggeren er den kollektive læsetid med til at eliminere episoder, hvor "lederne bluffer sig igennem et møde, som om de havde læst det udsendte materiale på forhånd."

Ved at dedikere læsetid i starten af mødet sikres det, at alle er inde i det samme materiale.

Jeff Bezos er ikke den eneste topchef, der tror på disse "stilheds-møder".

Twitter-direktøren Jack Dorsey benytter sig af samme fremgangsmåde hos det sociale medie. Her sidder alle deltagerne de første 10 minutter i stilhed og læser fra et Google Docs-dokument, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”