Artikel top billede

Coolshop-stifter tror på nyt liv for fysiske butikker: Åbner fem nye legetøjsbutikker inden nytår

Stifteren af webshoppen Coolshop, Jacob Risgaard, tror fuldt og fast på en ny fremtid for fysiske legetøjsbutikker. Hans nye franchisekoncept Kids Coolshop kan fremvise millionoverskud. Fem nye butikker åbner inden årets udgang.

Fysiske legetøjsbutikker har en stor fremtid foran sig. Det mener Jacob Risgaard - medstifter af webbutikken Coolshop og en af mændene bag det nye franchisekoncept inden for legetøjsbutikker Kids Coolshop.

Ifølge Børsen vil Kids Coolshop åbne fem nye butikker inden nytår. Dermed vil der være 19 butikker i kæden, og så er selskabets mål om cirka 20 butikker i Danmark nået.

Jacob Risgaard ser en fremtid for sig, hvor kunderne gerne vil køre hen til en butik for at få det, han kalder “den rigtige oplevelse”.

Det på trods af generel tilbagegang på detailmarkedet og hårde tider for legetøjsbutikker især illustreret af Top-Toys kollaps sidste år.

Coolshop var stærkt interesseret i at overtage de store Toys "R" Us-lejemål på over 1.000 kvadratmeter efter Top-Toys konkurs, fordi de passede godt til Kids Coolshop-konceptet.

Det kan du læse mere om her:
Her er Coolshop-stifter Jacob Risgaards planer med boet efter Top-Toy: På jagt efter de allerstørste butikker på mere end 1.000 kvadratmeter

I stedet blev det som bekendt Salling Group, som overtog hele Top-Toy inklusiv Fætter BR-konceptet.

Franchise-konceptet er afgørende for succes

Jacob Risgaard mener, at franchisekonceptet er helt afgørende for succes, for på den måde møder kunderne chefen for butikken og ikke en tyggegummityggende 17-årig, som er mest optaget af at opdatere sin Facebook-profil.

Jacob Risgaard siger også til Børsen, at selskabets overskud på 9 millioner kroner sidste år især skyldes, at Kids Coolshop har sammensat vareudbuddet efter børnenes ønsker i modsætning til konkurrenterne.

"De har siddet som indkøbere og lavet et katalog, der fortalte børnene, hvad de kunne lege med. Vi gjorde det modsatte. Vi lod børnene fortælle os, hvad de ville lege med," siger han til Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere