Artikel top billede

(Foto: Jennifer Jacquemart)

Vestager skruer bissen på: Tvinger amerikansk chipgigant til øjeblikkeligt at ændre adfærd

EU-Kommissionen med Margrethe Vestager i spidsen har netop beordret den amerikanske chipgigant Broadcom til at ændre aftaler med seks europæiske storkunder.

Konkurrencekommisær Margrethe Vestager har onsdag beordet den amerikanske chipgigant Broadcom til at ændre aftaler med seks kunder.

Foranstaltningerne skal forhindre "seriøs og uerstattelig skade på konkurrencen, der følger af Broadcoms adfærd."

Det annoncerede EU-kommissionen onsdag.

Tilbage i juni 2019 igangsatte EU-kommissionen en dybdegående 'antitrust'-undersøgelse af selskabet for at undersøge om Broadcom misbruger sin dominerende markedsposition.

Som led i undersøgelsen pålægges Broadcom nu en række foranstaltninger, der skal overholdes over de næste tre år. Og de skal være implementeret hos selskabet inden for 30 dage, fremgår det af afgørelsen.

Indtil videre har aftalerne mundet ud i, at kunderne kun måtte handle med Broadcom og derved udelukke konkurrende selskaber.

"Vi ser stærke indikationer for, at Broadcom, verdens førende leverandør af chipset til TV-bokse og modems, er involveret i konkurrencebegrænsende praksis," skriver Margrethe Vestager i afgørelsen, der fortsætter:

"Vi kan ikke lade dette ske, ellers vil europæiske kunder og forbrugere få højere priser og færre valg samt mindre innovation. Derfor har vi beordret Broadcom til øjeblikket at ændre adfærd."

Det er første gang i 18 år at EU-kommisionen tager denne forordning i brug.

Broadcom har mulighed for at appelere onsdagens afgørelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere