Vestager skruer bissen på: Tvinger amerikansk chipgigant til øjeblikkeligt at ændre adfærd

EU-Kommissionen med Margrethe Vestager i spidsen har netop beordret den amerikanske chipgigant Broadcom til at ændre aftaler med seks europæiske storkunder.

Konkurrencekommisær Margrethe Vestager har onsdag beordet den amerikanske chipgigant Broadcom til at ændre aftaler med seks kunder.

Foranstaltningerne skal forhindre "seriøs og uerstattelig skade på konkurrencen, der følger af Broadcoms adfærd."

Det annoncerede EU-kommissionen onsdag.

Tilbage i juni 2019 igangsatte EU-kommissionen en dybdegående 'antitrust'-undersøgelse af selskabet for at undersøge om Broadcom misbruger sin dominerende markedsposition.

Som led i undersøgelsen pålægges Broadcom nu en række foranstaltninger, der skal overholdes over de næste tre år. Og de skal være implementeret hos selskabet inden for 30 dage, fremgår det af afgørelsen.

Indtil videre har aftalerne mundet ud i, at kunderne kun måtte handle med Broadcom og derved udelukke konkurrende selskaber.

"Vi ser stærke indikationer for, at Broadcom, verdens førende leverandør af chipset til TV-bokse og modems, er involveret i konkurrencebegrænsende praksis," skriver Margrethe Vestager i afgørelsen, der fortsætter:

"Vi kan ikke lade dette ske, ellers vil europæiske kunder og forbrugere få højere priser og færre valg samt mindre innovation. Derfor har vi beordret Broadcom til øjeblikket at ændre adfærd."

Det er første gang i 18 år at EU-kommisionen tager denne forordning i brug.

Broadcom har mulighed for at appelere onsdagens afgørelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.