Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Vestager skruer bissen på: Tvinger amerikansk chipgigant til øjeblikkeligt at ændre adfærd

EU-Kommissionen med Margrethe Vestager i spidsen har netop beordret den amerikanske chipgigant Broadcom til at ændre aftaler med seks europæiske storkunder.

Konkurrencekommisær Margrethe Vestager har onsdag beordet den amerikanske chipgigant Broadcom til at ændre aftaler med seks kunder.

Foranstaltningerne skal forhindre "seriøs og uerstattelig skade på konkurrencen, der følger af Broadcoms adfærd."

Det annoncerede EU-kommissionen onsdag.

Tilbage i juni 2019 igangsatte EU-kommissionen en dybdegående 'antitrust'-undersøgelse af selskabet for at undersøge om Broadcom misbruger sin dominerende markedsposition.

Som led i undersøgelsen pålægges Broadcom nu en række foranstaltninger, der skal overholdes over de næste tre år. Og de skal være implementeret hos selskabet inden for 30 dage, fremgår det af afgørelsen.

Indtil videre har aftalerne mundet ud i, at kunderne kun måtte handle med Broadcom og derved udelukke konkurrende selskaber.

"Vi ser stærke indikationer for, at Broadcom, verdens førende leverandør af chipset til TV-bokse og modems, er involveret i konkurrencebegrænsende praksis," skriver Margrethe Vestager i afgørelsen, der fortsætter:

"Vi kan ikke lade dette ske, ellers vil europæiske kunder og forbrugere få højere priser og færre valg samt mindre innovation. Derfor har vi beordret Broadcom til øjeblikket at ændre adfærd."

Det er første gang i 18 år at EU-kommisionen tager denne forordning i brug.

Broadcom har mulighed for at appelere onsdagens afgørelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere






Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.