Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Aula kritiseres for at tvinge forældre til at acceptere indsamling af deres børns data

Skal man som forældrer anvende Aula kræver det, at man accepterer, at systemet indsamler personfølsomme oplysninger om børnene.

Hvis man som forældre i den danske folkeskole skal anvende det nye Aula-system, kræver det, at man accepterer, at systemet indsamler personfølsomme data om ens børn - eksempelvis om helbred, religion og lignende.

Og det er er et problem, skriver Kristeligt Dagblad som anfører, at Aula ‘tager børns data som gidsel.’

Det skyldes ikke mindst, at forældrene reelt ikke har mulighed for at sige nej, da Aula skal anvendes til blandt andet udveksling af oplysninger om lektier og andre ting.

“Som forælder mener jeg ikke, det er i orden. De oplysninger om kost, sundhed og religion, der sigtes til, har skolen sandsynligvis også fået før, så det er måske ikke i sig selv banebrydende,” siger Sandra Gram-Hansen, adjunkt ved institut for kommunikation og psykologi på Aalborg Universitet og formand for skolebestyrelsen på Vester Hassing Skoe til avisen.

Kombit fortalte for en uge siden til Computerworld, at der efter selskabets opfattelse ikke er nogen grund til bekymring over Aulas håndtering af personfølsomme data.

Det kan du læse mere om her: Sådan skal du beskytte dine børns følsomme data i Aula: "Et af de første store systemer herhjemme, hvor GDPR er tænkt ind i al funktionalitet fra grunden"

Læs også:

Aula får elendige anmeldelser få uger før lancering: "Ufatteligt fyldt med fejl. Dem, der har udviklet den, burde skamme sig"
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektledere til Release management

Blue Water Shipping A/S

Senior Data Engineer

Sentia Denmark A/S

Customer Service Coordinator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere