Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Aula kritiseres for at tvinge forældre til at acceptere indsamling af deres børns data

Skal man som forældrer anvende Aula kræver det, at man accepterer, at systemet indsamler personfølsomme oplysninger om børnene.

Hvis man som forældre i den danske folkeskole skal anvende det nye Aula-system, kræver det, at man accepterer, at systemet indsamler personfølsomme data om ens børn - eksempelvis om helbred, religion og lignende.

Og det er er et problem, skriver Kristeligt Dagblad som anfører, at Aula ‘tager børns data som gidsel.’

Det skyldes ikke mindst, at forældrene reelt ikke har mulighed for at sige nej, da Aula skal anvendes til blandt andet udveksling af oplysninger om lektier og andre ting.

“Som forælder mener jeg ikke, det er i orden. De oplysninger om kost, sundhed og religion, der sigtes til, har skolen sandsynligvis også fået før, så det er måske ikke i sig selv banebrydende,” siger Sandra Gram-Hansen, adjunkt ved institut for kommunikation og psykologi på Aalborg Universitet og formand for skolebestyrelsen på Vester Hassing Skoe til avisen.

Kombit fortalte for en uge siden til Computerworld, at der efter selskabets opfattelse ikke er nogen grund til bekymring over Aulas håndtering af personfølsomme data.

Det kan du læse mere om her: Sådan skal du beskytte dine børns følsomme data i Aula: "Et af de første store systemer herhjemme, hvor GDPR er tænkt ind i al funktionalitet fra grunden"

Læs også:

Aula får elendige anmeldelser få uger før lancering: "Ufatteligt fyldt med fejl. Dem, der har udviklet den, burde skamme sig"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere