Artikel top billede

Dansk it-konsulent idømt flere års fængsel for svindel

En ledende it-medarbejder hos Carlsbergfondet skal i fængsel for at have udnyttet sin stilling. Det har Østre Landsret netop slået fast.

Østre Landsret har netop idømt Henrik Slaatorn fængselsstraf for at have udnyttet sin stilling som it-medarbejder, hvor han har svindlet Carlsbergfondet og Det Kongelige Danske Selskab for et større millionbeløb.

Han blev allerede idømt tre år og seks måneders fængsel ved Københavns Byret i september, men her ankede han dommen, der blev stadfæstet i Landsretten.

Det skriver Ritzau.

Slaatorn var både ansat som it-konsulent hos Carlsbergfondet og samtidig sekratariatschef hos Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Læs også: Hovedmand i Atea-sagen fik strengere straf - men dropper at kæmpe for sag i Højesteret

Det gav ham mulighed for at forfalske fakturaer og bogføre dem begge steder, uden at udbetalingerne, der gik til hardware, nogensinde blev leveret.

47-årige Henrik Slaatorn var i alt ansat i Videnskabernes Selskab i 25 år.

I alt har han svindlet for ni millioner kroner og dommen er afgivet for bedrageri, databedrageri og dokumentfalsk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere