Artikel top billede

Dansk it-konsulent idømt flere års fængsel for svindel

En ledende it-medarbejder hos Carlsbergfondet skal i fængsel for at have udnyttet sin stilling. Det har Østre Landsret netop slået fast.

Østre Landsret har netop idømt Henrik Slaatorn fængselsstraf for at have udnyttet sin stilling som it-medarbejder, hvor han har svindlet Carlsbergfondet og Det Kongelige Danske Selskab for et større millionbeløb.

Han blev allerede idømt tre år og seks måneders fængsel ved Københavns Byret i september, men her ankede han dommen, der blev stadfæstet i Landsretten.

Det skriver Ritzau.

Slaatorn var både ansat som it-konsulent hos Carlsbergfondet og samtidig sekratariatschef hos Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Læs også: Hovedmand i Atea-sagen fik strengere straf - men dropper at kæmpe for sag i Højesteret

Det gav ham mulighed for at forfalske fakturaer og bogføre dem begge steder, uden at udbetalingerne, der gik til hardware, nogensinde blev leveret.

47-årige Henrik Slaatorn var i alt ansat i Videnskabernes Selskab i 25 år.

I alt har han svindlet for ni millioner kroner og dommen er afgivet for bedrageri, databedrageri og dokumentfalsk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere