Artikel top billede

Dansk it-konsulent idømt flere års fængsel for svindel

En ledende it-medarbejder hos Carlsbergfondet skal i fængsel for at have udnyttet sin stilling. Det har Østre Landsret netop slået fast.

Østre Landsret har netop idømt Henrik Slaatorn fængselsstraf for at have udnyttet sin stilling som it-medarbejder, hvor han har svindlet Carlsbergfondet og Det Kongelige Danske Selskab for et større millionbeløb.

Han blev allerede idømt tre år og seks måneders fængsel ved Københavns Byret i september, men her ankede han dommen, der blev stadfæstet i Landsretten.

Det skriver Ritzau.

Slaatorn var både ansat som it-konsulent hos Carlsbergfondet og samtidig sekratariatschef hos Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Læs også: Hovedmand i Atea-sagen fik strengere straf - men dropper at kæmpe for sag i Højesteret

Det gav ham mulighed for at forfalske fakturaer og bogføre dem begge steder, uden at udbetalingerne, der gik til hardware, nogensinde blev leveret.

47-årige Henrik Slaatorn var i alt ansat i Videnskabernes Selskab i 25 år.

I alt har han svindlet for ni millioner kroner og dommen er afgivet for bedrageri, databedrageri og dokumentfalsk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere