Artikel top billede

Den danske startup-succes Airhelp skal have ny direktør - dansk stifter siger farvel

Henrik Zillmer stopper som administrerende direktør for Airhelp. I stedet tager en anden dansk profil over.

Danske Henrik Zillmer stopper som administrerende direktør for selskabet Airhelp, som han selv var med til at stifte.

I stedet tiltræder danske Jimmy Maymann, der tidligere har været administrerende direktør for det amerikanske medie Huffington Post, som ny direktør for selskabet.

Det oplyser Henrik Zillmer på sin personlige hjemmeside.

Bliver ny bestyrelsesformand

Jimmy Mayman er også investor i Airhelp, og han har indtil nu også været bestyrelsesformand for Airhelp.

Henrik Zillmer oplyser desuden på sin blog, at han nu i stedet vil overtage rollen som bestyrelsesformand.

Airhelp, der har hovedkvarter i Soho i New York, blev i 2013 stiftet af Henrik Zillmer og Nicolas Michaelsen samt Greg Roodt, og i dag har virksomheden 750 ansatte.

Selskabet hjælper flypassagerer med at få erstatning for forsinkede fly.

Læs også: Airhelp: Satser stort på robot-medarbejdere: "Mennesker skalerer simpelthen ikke hurtigt nok"

Fortid hos tysk internetgigant

Henrik Zillmer har en fortid hos den tyske internetgigant og virksomhedsfabrik Rocket Internet, der blandt andet står bag webshoppen Zalando.

Sidste år fortalte Henrik Zillmer til Computerworld, at han fik ideen til Airhelp, da han selv blev udsat for et forsinket fly og ville have udbetalt erstatning.

“Jeg søgte efter hjælp på internettet og fandt frem til nogle enkelte advokatvirksomheder, der tilbød hjælp. De havde alle sammen hjemmesider, som lignede noget fra 90’erne, og de havde heller ikke et internationalt fokus, men koncentrerede sig om lokale kunder. Bagefter tænkte jeg, at det kunne jeg gøre bedre,” fortalte han.

Det kan du læse mere om her: Satser stort på robot-medarbejdere: "Mennesker skalerer simpelthen ikke hurtigt nok"

Udover Jimmy Nayman er også Twitter-stifteren Evan Williams, samt stifteren af Sun Microsystems Venod Khosla blandt investorerne i Airhelp

Den danske venturekapitalfond Nordic, der er stiftet Lars Tvede og Peter Warnøe, er ligeledes blandt investoren i Airhelp

Airhelp er samtidig en af de relativt få virksomheder, der har været en del af det berømte amerikanske iværksætter-program Y Combinator i Silicon Valley. Et program der ledes af den berømte iværksætter Paul Graham.

Læs også: Den danske rigmand Lars Tvede løfter sløret for sine investeringer: Sådan finder han de mest lovende it-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere