Artikel top billede

Den danske startup-succes Airhelp skal have ny direktør - dansk stifter siger farvel

Henrik Zillmer stopper som administrerende direktør for Airhelp. I stedet tager en anden dansk profil over.

Danske Henrik Zillmer stopper som administrerende direktør for selskabet Airhelp, som han selv var med til at stifte.

I stedet tiltræder danske Jimmy Maymann, der tidligere har været administrerende direktør for det amerikanske medie Huffington Post, som ny direktør for selskabet.

Det oplyser Henrik Zillmer på sin personlige hjemmeside.

Bliver ny bestyrelsesformand

Jimmy Mayman er også investor i Airhelp, og han har indtil nu også været bestyrelsesformand for Airhelp.

Henrik Zillmer oplyser desuden på sin blog, at han nu i stedet vil overtage rollen som bestyrelsesformand.

Airhelp, der har hovedkvarter i Soho i New York, blev i 2013 stiftet af Henrik Zillmer og Nicolas Michaelsen samt Greg Roodt, og i dag har virksomheden 750 ansatte.

Selskabet hjælper flypassagerer med at få erstatning for forsinkede fly.

Læs også: Airhelp: Satser stort på robot-medarbejdere: "Mennesker skalerer simpelthen ikke hurtigt nok"

Fortid hos tysk internetgigant

Henrik Zillmer har en fortid hos den tyske internetgigant og virksomhedsfabrik Rocket Internet, der blandt andet står bag webshoppen Zalando.

Sidste år fortalte Henrik Zillmer til Computerworld, at han fik ideen til Airhelp, da han selv blev udsat for et forsinket fly og ville have udbetalt erstatning.

“Jeg søgte efter hjælp på internettet og fandt frem til nogle enkelte advokatvirksomheder, der tilbød hjælp. De havde alle sammen hjemmesider, som lignede noget fra 90’erne, og de havde heller ikke et internationalt fokus, men koncentrerede sig om lokale kunder. Bagefter tænkte jeg, at det kunne jeg gøre bedre,” fortalte han.

Det kan du læse mere om her: Satser stort på robot-medarbejdere: "Mennesker skalerer simpelthen ikke hurtigt nok"

Udover Jimmy Nayman er også Twitter-stifteren Evan Williams, samt stifteren af Sun Microsystems Venod Khosla blandt investorerne i Airhelp

Den danske venturekapitalfond Nordic, der er stiftet Lars Tvede og Peter Warnøe, er ligeledes blandt investoren i Airhelp

Airhelp er samtidig en af de relativt få virksomheder, der har været en del af det berømte amerikanske iværksætter-program Y Combinator i Silicon Valley. Et program der ledes af den berømte iværksætter Paul Graham.

Læs også: Den danske rigmand Lars Tvede løfter sløret for sine investeringer: Sådan finder han de mest lovende it-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.