Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Zuckerberg erkender problemer med ny digital valuta: “Lige nu er vi ikke er den ideelle budbringer”

De amerikanske politikere i Kongressen grillede Facebook-stifter Mark Zuckerberg om selskabets planer om en digital kryptovaluta. Han erkendte at selskabet har troværdighedsproblemer.

Endnu en gang skulle Facebooks stifter Mark Zuckerberg stå skoleret over for politikerne i den ameriklanske Kongres.

Denne gang for at forklare om planerne for den kommende kryptovaluta Libra, som selskabet planlægger at lancere.

Her erkendte stifteren, at Facebooks lave troværdighed er et problem for den kommende digitale kryptovaluta, som allerede er blevet udsat af stor kritik fra både politikere og centralbanker.

"Jeg er overbevist om, at det (Libra, red.) er noget, der skal konstrueres, men jeg forstår, at vi lige nu ikke er den ideelle budbringer," siger Mark Zuckerberg ifølge Dagbladet Børsen til høringen.

Igennem høringen på flere timer skulle Zuckerberg forsvare lanceringen af Libra, der blevet kaldt både disillutioneret og Sindssyg af andre amerikanske politikere.

Heller ikke blandt sine forretningspartnere har der været stor opbakning til projektet.

Planen var, at betalingsgiganterne PayPal, Visa, Mastercard, Ebay og Stripe skulle alle havde være en del af projektet. Men alle selskaber har sidenhen valgt at trække sig fra samarbejdet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere