Artikel top billede

Politiet vil bruge ansigtsgenkendelse på borgerne: V og DF bakker op om ideen

Københavns Politi ønsker at gøre brug af ansigtsgenkendelse for bedre at kunne bekæmpe kriminalitet, lyder det fra chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov. Forslaget fra opbakning fra flere store partier på Christiansborg.

Politiet skal have mulighed for at bruge ansigtsgenkendelse for bedre at kunne få fat på kriminelle. Det mener man i hvert fald hos Københavns Politi.

Forslaget bliver bakket op af både Venstre og Dansk Folkeparti, der mener, at politiet skal have adgang til teknologien.

Det skriver Berlingske.

Chefpolitiinspektør hos Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov, mener, at det vil lette politiets arbejde betydeligt, hvis man får adgang til teknologien.

Læs også: Nej, politiet bruger ikke ansigtsgenkendelse til identifikation: Men Rigspolitiet er ved at undersøge muligheden

"Hvis vi leder efter én, som har begået en terrorhandling, og den pågældende færdes rundt i byen, så skal vi i dag indhente en masse video og manuelt lede efter den person, som vi måske har optaget ved gerningsstedet," siger han til avisen og fortsætter:

"Vi skal sidde med mange, mange mennesker og kigge video igennem. Hvis software kunne hjælpe os med, hvor vi skulle lede, ville det være en fordel for os. En kæmpe fordel. Vi ville stadig være nødt til at kigge på optagelserne og vurdere, om vi er enige med maskinen i, om det er eller kan være den samme person. Og i så fald kan det hjælpe os i vores manhunt efter en farlig gerningsmand."

Men selvom politiet har opbakning fra de to største partier i oppositionen, så afviser regeringen, at det skulle være nødvendigt på nuværende tidspunkt.

Læs også: Facebook introducerer ansigtsgenkendelse i Danmark: Garanterer at informationer ikke bliver delt med tredjepart
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere