Artikel top billede

Politiet vil bruge ansigtsgenkendelse på borgerne: V og DF bakker op om ideen

Københavns Politi ønsker at gøre brug af ansigtsgenkendelse for bedre at kunne bekæmpe kriminalitet, lyder det fra chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov. Forslaget fra opbakning fra flere store partier på Christiansborg.

Politiet skal have mulighed for at bruge ansigtsgenkendelse for bedre at kunne få fat på kriminelle. Det mener man i hvert fald hos Københavns Politi.

Forslaget bliver bakket op af både Venstre og Dansk Folkeparti, der mener, at politiet skal have adgang til teknologien.

Det skriver Berlingske.

Chefpolitiinspektør hos Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov, mener, at det vil lette politiets arbejde betydeligt, hvis man får adgang til teknologien.

Læs også: Nej, politiet bruger ikke ansigtsgenkendelse til identifikation: Men Rigspolitiet er ved at undersøge muligheden

"Hvis vi leder efter én, som har begået en terrorhandling, og den pågældende færdes rundt i byen, så skal vi i dag indhente en masse video og manuelt lede efter den person, som vi måske har optaget ved gerningsstedet," siger han til avisen og fortsætter:

"Vi skal sidde med mange, mange mennesker og kigge video igennem. Hvis software kunne hjælpe os med, hvor vi skulle lede, ville det være en fordel for os. En kæmpe fordel. Vi ville stadig være nødt til at kigge på optagelserne og vurdere, om vi er enige med maskinen i, om det er eller kan være den samme person. Og i så fald kan det hjælpe os i vores manhunt efter en farlig gerningsmand."

Men selvom politiet har opbakning fra de to største partier i oppositionen, så afviser regeringen, at det skulle være nødvendigt på nuværende tidspunkt.

Læs også: Facebook introducerer ansigtsgenkendelse i Danmark: Garanterer at informationer ikke bliver delt med tredjepart
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere