Artikel top billede

Politiet vil bruge ansigtsgenkendelse på borgerne: V og DF bakker op om ideen

Københavns Politi ønsker at gøre brug af ansigtsgenkendelse for bedre at kunne bekæmpe kriminalitet, lyder det fra chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov. Forslaget fra opbakning fra flere store partier på Christiansborg.

Politiet skal have mulighed for at bruge ansigtsgenkendelse for bedre at kunne få fat på kriminelle. Det mener man i hvert fald hos Københavns Politi.

Forslaget bliver bakket op af både Venstre og Dansk Folkeparti, der mener, at politiet skal have adgang til teknologien.

Det skriver Berlingske.

Chefpolitiinspektør hos Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov, mener, at det vil lette politiets arbejde betydeligt, hvis man får adgang til teknologien.

Læs også: Nej, politiet bruger ikke ansigtsgenkendelse til identifikation: Men Rigspolitiet er ved at undersøge muligheden

"Hvis vi leder efter én, som har begået en terrorhandling, og den pågældende færdes rundt i byen, så skal vi i dag indhente en masse video og manuelt lede efter den person, som vi måske har optaget ved gerningsstedet," siger han til avisen og fortsætter:

"Vi skal sidde med mange, mange mennesker og kigge video igennem. Hvis software kunne hjælpe os med, hvor vi skulle lede, ville det være en fordel for os. En kæmpe fordel. Vi ville stadig være nødt til at kigge på optagelserne og vurdere, om vi er enige med maskinen i, om det er eller kan være den samme person. Og i så fald kan det hjælpe os i vores manhunt efter en farlig gerningsmand."

Men selvom politiet har opbakning fra de to største partier i oppositionen, så afviser regeringen, at det skulle være nødvendigt på nuværende tidspunkt.

Læs også: Facebook introducerer ansigtsgenkendelse i Danmark: Garanterer at informationer ikke bliver delt med tredjepart
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere