Artikel top billede

Nokia skruer ned for forventningerne i presset 5G-marked - aktiekursen styrtdykker

Nokia skruer markant ned for forventningerne og op for investeringerne i 5G i det indædte 5G-slag, der for tiden pågår med ikke mindst Huawei.

Nokias aktiekurs styrtdykker som en direkte konsekvens af, at det finske selskab torsdag har nedjusteret kraftigt for både 2019 og 2020.

Torsdag formiddag er aktiekursen droppet med hele 21 procent.

Ganske vist har selskabet nået målene til tredje kvartal. Men konkurrencen på det altafgørende 5G-marked spidser til.

Her er Nokia sammen med Ericsson og Huawei den største udstyrs-producent i verden.

Men markedet vokser ikke så hurtigt, som Nokia ellers havde forventet. Og samtidig tiltager konkurrencen.

“Konkurrence-intensiviteten er blevet øget i takt med, at nogle af konkurrenterne forsøger at tage markedsandele i denne tidlige fase af 5G,” lyder det fra Nokia.

Ifølge Nokia skyldes neddroslingen blandt andet, at det store amerikanske marked - som er selskabets største inden for 5G-udstyr - ser ud til ikke at ville investere så meget i 5G, som der oprindeligt har været lagt op til.

Det skyldes blandt andet den måske kommende fusion mellem de to amerikanske telekæmper Sprint og T-Mobile, der har gjort, at de store 5G-investeringer er blevet udskudt til et senere tidspunkt.

Hertil kommer, at der i kølvandet på spionage-beskyldninger mod Huawei er opstået en usikkerhed omkring 5G, der har fået nogle potentielle kunder til at holde sig tilbage.

“Visse kunder revurderer nu deres leverandører på af sikkerheds-bekymringerne,” lyder det fra Nokia.

Nokia står for tiden bag 15 5G-netværk, som er i luften, mens selskabet for tiden har 48 kommercielle 5G-aftaler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.