Artikel top billede

(Foto: Fotograf John Bräuner Regionshospitalet Randers /)

Råd advarer mod sundheds-apps: Kan afsløre din seksuelle orientering

Det Etiske Råd advarer nu mod brug af gratis sundheds-apps, der i stedet tager sig betalt via personlige data.

Der er etiske problemer med brug af sundheds-apps og såkaldte wearables, der ønsker adgang til dine personlige data.

Det mener Det Etiske Råd, der netop har udgivet en ny redegørelse om emnet.

Det er eksempelvis apps, der gratis tilbyder at måle brugerens kostvaner, menustrationscyklus eller motionsapps, som rådet advarer mod.

For i mange tilfælde har denne type apps en forretningsmode, som i stedet bygger på indsamling af sundhedsdata.

"Det nye ved big data er, at mange digitale data, som hver især ikke siger ret meget om os, kan sammenkøres til at give et yderst personfølsomt billede af det enkelte menneske, siger formanden for rådets arbejdsgruppe, Lise von Seelen, ifølge Det Etiske Råds hjemmeside.

Kan opnå viden om seksuel orientering

Denne type apps kan ifølge Det Etiske Råd ved hjælp af algoritmer finde mønstre i brugernes data og dermed få adgang til personfølsomme oplysninger som eksempelvis seksuelle orientering, personlige intelligens og få indsigt i brugerens omgangskreds.

”De etiske problemer opstår, når myndigheder eller firmaer kan få adgang til data, som gør dem i stand til at gribe ind i vores liv på begrænsende måder,” skriver Det Etiske Råd på sin hjemmeside.

Læs hele Det Etiske Råds redegørelse her.

Læs også

Jeg blev stillet tusindvis af kroner i udsigt for mine sundhedsdata: Her er historien om mit forsøg på at sælge dem
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Oracle Database Administrator

Moalem Weitemeyer Advokatpartnerselskab

Dedikeret IT-supporter

Nissens Cooling Solutions A/S

IT Business Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere