Artikel top billede

Nordea: Amazon snart på vej til at åbne i Norden - vil sende varer fra kæmpelager tæt på dansk grænse

Amazon var for et år siden på nippet til at åbne i Norden, men fik kolde fødder. Men nu gør selskabet klar til åbningen, som kan få varelager tæt på dansk grænse som centralt punkt.

Inden for de kommende to år vil Amazon åbne i Norden - nærmere bestemt i Sverige.

Sådan lyder det fra Nordea i en ny analyse, skriver DI Digital.

I rapporten forsøger Nordea at komme med et svar på det store spørgsmål, der i de senere år har sat store dele af den nordiske e-handelsbranche på den anden ende.

En ting er alle enige om: Det vil føre til markante ændringer for hele branchen, når Amazon åbner en særlig nordisk handelsportal.

Det kan du læse mere om her: Få overblikket: Amazon kommer flyvende mod den danske e-handels-branche - sådan undgår du at ende som slave af den amerikanske gigant

Amazon er allerede ved at forberede sig.

Nordea-analytiker Daniel Ovin peger ifølge DI Digital således på, at Amazon allerede er i gang med at bygge et lager-kompleks i Borgstedt i Tyskland - blot 50 kilometer fra den danske grænse.

Det bliver på omkring 30.000 kvadratmeter, og det vil ifølge Nordea nemt kunne servicere hele det nordiske marked.

Ifølge Nordea var det egentlig planen, at Amazon ville åbne en nordisk filial for et år siden.

Her nåede Amazon faktisk at købe domænet Amazon.se og at indgå leveringsaftale med PostNord, inden brexit-balladen fik Amazon til at trække følehornene til sig.

Blandt andet frygtede Amazon, at en hård brexit ville få forsendelserne fra selskabets store engelske lager til at blive meget dyrere.

Nordea-rapporten viser desuden, at Amazon især frygtes af butikker, der sælge sportsbeklædning, boligindretning, elektronik, udstyr til hjemmet og lignende.

Læs også:

Sådan undgår du at blive "amazoned": Den danske e-handels-branche har fem råd til dig, der frygter at blive kørt over af mægtige Amazon

Fætter BR's dramatiske konkurs tilbyder livsvigtig læring før Amazon kommer buldrende: Disse fire ting skal du have tjek på

Dansk topchef forventer, at Amazon åbner i Danmark til efteråret: "Amazons indtog får indflydelse på os alle"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere