Artikel top billede

Få overblikket: Amazon kommer flyvende mod den danske e-handels-branche - sådan undgår du at ende som slave af den amerikanske gigant

Det kan være en alvorlig trussel mod mange danske virksomheder, hvis Amazon kommer til landet. Her kan du få et overblik over, hvordan din virksomheder kan forberede sig på konkurrencen fra den amerikanske gigant.

Der kan blive vendt op og ned på den danske detail- og webhandel, hvis rygterne taler sandt og Amazon er på vej ind på det nordiske marked.

For nylig skrev det svenske erhvervsmedie Dagens Industri, at Amazon invasion af Norden kan være nært-forstående og ifølge den svenske avis planlægger den amerikanske gigant en samtidig lancering i Sverige, Danmark og Norge.

Erfaringerne fra USA, hvor Amazon sidder på knap 50 procent af al onlinehandel, viser, at Amazon er i stand til at forårsage massiv butiksdød og selv store etablerede butikskæder kan få revet tæppet væk under sig.

"Når det sker, er vi alle døde. Alle e-handels-spillere vil blive slaver af Amazon,” lød det fra den administrerende direktør for Pricerunner, Nicklas Storåkers, da han til det svenske net-medie Breakit forudså Amazons ankomst.

Computerworld har gennem den seneste tid sat fokus på, hvilke konsekvenser det vil få, hvis Amazon går ind på det danske marked.

Få overblikket over Computerworlds dækning herunder:

Rygte: Amazon opruster - kan være på vej til at åbne kæmpe-webshop i Danmark

Amazon kan være på vej til at åbne webshop i Danmark - måske allerede inden sommer.

Store fordele for danske e-butikker, hvis Amazon kommer til Danmark: "Slet ikke så tosset," mener Dansk Industri

Det er god grund til at frygte Amazon, men det er ikke nødvendigvis dårligt nyt for den danske detailbranche, hvis Amazon går ind i Danmark, lyder det fra Dansk Industri. "Amazon har et potentiale til at kunne udvide den danske internethandel," siger branchedirektør Annette Falberg.

Nu skal alle danske virksomheder afgøre, om de vil bruge Amazons markedsplads eller ej: "Det er da klart, at det også er sådan lidt puha, for det er ukendt land, ikke?"

Når Amazons markedsplads rammer det danske marked, skal danske virksomheder overveje, om de tør overlade deres salg til den amerikanske gigant.

Sådan undgår du at blive "amazoned": Den danske e-handels-branche har fem råd til dig, der frygter at blive kørt over af mægtige Amazon

Amazon, bliver en stadig større trussel mod danske virksomheder, men hvordan håndterer man konkurrencen mod en af verdens største virksomheder? Det giver Niels Ralund, direktør for FDIH, fem konkrete råd til her.

Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"

Rygterne svirrer om Amazons mulige entre på det danske marked. Den danske elektronik-webshop Proshop forventer at blive ramt på omsætningen, mens mange mindre webshops meget vel kan ende med at lade livet.

Amazon har tromlet detailhandlen i USA - men den amerikanske gigant får ikke så let spil i Danmark

Interview: Konkurrencen bliver benhård, hvis Amazon kommer til Danmark, hvor selskabet vil få helt anderledes kam til sit hår, end det har været tilfældet på det amerikanske hjemmemarked.

Amazon vil snart tromle ind over Danmarks grænser - men der findes muligvis en modgift mod Amazon-effekten

ComputerViews: Der vil omgående ske tre ting, hvis Amazon åbner for sin store 'everything store' i Danmark, og det er noget, som alle e-handlende må forholde sig til. Til gengæld tyder meget på, at Amazon trods sin mægtige styrke har en akilleshæl, som danske e-handlende kan udnytte.

Udenlandske kæmper jorder totalt danske webshops: Sådan forsøger boghandlen Saxo.com at bekæmpe Amazon

Danskerne elsker udenlandske webshops, men den danske internetboghandel Saxo forsøger at byde de udenlandske giganter op til dans.

Dansk Supermarked: Sådan skal kundedata og nye koncepter hjælpe os i kampen mod Amazon

Nethandel og konkurrence fra Amazon betyder, at Dansk Supermarked satser på nye forretningskoncepter og øget dataindsamling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere