Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Microsoft har sat dato på lancering af storstilet IoT-satsning: Azure Sphere bliver tilgængelig næste år

Microsoft har netop løftet sløret for, hvornår selskabets nye Azure Sphere-stack, der er målrettet IoT-markedet, rammer handlen.

Microsoft gør for alvor indtog på IoT-markedet til februar 2020.

Her lancerer tech-giganten nemlig den nye Azure Sphere-stack, der er bestående af et Linux-baseret styresystem, en ny chip og en ny service til microcontrollere.

Fremstøddet er målrettet det hurtigvoksende marked for IoT-enheder.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Missionen for Azure Sphere er at styrke hver eneste organisation på planeten ved at forbinde og skabe sikre, troværdige IoT-enheder," skriver selskabet.

Microsoft tilføjer, at siden Azure Sphere blev introduceret i 2018, har IoT-landskabet udviddet sig hastigt. Ifølge Gartner er der i dag flere forbundne enheder i verden, end der er mennesker.

Læs mere her: Microsoft klar med første Linux-kernel nogensinde: Er grundlaget i nyt chipdesign rettet mod IoT

Analysehuset anslår, at 14,2 milliarder enheder er forbundet via IoT-teknologi. Analysen fortæller endvidere, at tallet rammer 20 milliarder enheder i 2020.

Den første Azure Sphere-chip bliver bygget af taiwanesiske MediaTek.

Hvis du er teknisk interesseret, kan du læse mere om den hos Mediatek her: Microsoft Azure Sphere Secure IoT Platform with vast I/O peripheral subsystem for diverse IoT applications.

I oktober 2019 annoncerede Microsoft endnu et samarbejde vedrørende den nye stack. Amerikanske Qualcomm skal nu være med til at udvikle den første Azure Sphere-chip, der har adgang til et mobilt datanetværk.

Annonceringen skete på den amerikanske konference, IoT Solutions World Congress, der løber af staben disse dage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere