Artikel top billede

Microsoft har sat dato på lancering af storstilet IoT-satsning: Azure Sphere bliver tilgængelig næste år

Microsoft har netop løftet sløret for, hvornår selskabets nye Azure Sphere-stack, der er målrettet IoT-markedet, rammer handlen.

Microsoft gør for alvor indtog på IoT-markedet til februar 2020.

Her lancerer tech-giganten nemlig den nye Azure Sphere-stack, der er bestående af et Linux-baseret styresystem, en ny chip og en ny service til microcontrollere.

Fremstøddet er målrettet det hurtigvoksende marked for IoT-enheder.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Missionen for Azure Sphere er at styrke hver eneste organisation på planeten ved at forbinde og skabe sikre, troværdige IoT-enheder," skriver selskabet.

Microsoft tilføjer, at siden Azure Sphere blev introduceret i 2018, har IoT-landskabet udviddet sig hastigt. Ifølge Gartner er der i dag flere forbundne enheder i verden, end der er mennesker.

Læs mere her: Microsoft klar med første Linux-kernel nogensinde: Er grundlaget i nyt chipdesign rettet mod IoT

Analysehuset anslår, at 14,2 milliarder enheder er forbundet via IoT-teknologi. Analysen fortæller endvidere, at tallet rammer 20 milliarder enheder i 2020.

Den første Azure Sphere-chip bliver bygget af taiwanesiske MediaTek.

Hvis du er teknisk interesseret, kan du læse mere om den hos Mediatek her: Microsoft Azure Sphere Secure IoT Platform with vast I/O peripheral subsystem for diverse IoT applications.

I oktober 2019 annoncerede Microsoft endnu et samarbejde vedrørende den nye stack. Amerikanske Qualcomm skal nu være med til at udvikle den første Azure Sphere-chip, der har adgang til et mobilt datanetværk.

Annonceringen skete på den amerikanske konference, IoT Solutions World Congress, der løber af staben disse dage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.