Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Microsoft har sat dato på lancering af storstilet IoT-satsning: Azure Sphere bliver tilgængelig næste år

Microsoft har netop løftet sløret for, hvornår selskabets nye Azure Sphere-stack, der er målrettet IoT-markedet, rammer handlen.

Microsoft gør for alvor indtog på IoT-markedet til februar 2020.

Her lancerer tech-giganten nemlig den nye Azure Sphere-stack, der er bestående af et Linux-baseret styresystem, en ny chip og en ny service til microcontrollere.

Fremstøddet er målrettet det hurtigvoksende marked for IoT-enheder.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Missionen for Azure Sphere er at styrke hver eneste organisation på planeten ved at forbinde og skabe sikre, troværdige IoT-enheder," skriver selskabet.

Microsoft tilføjer, at siden Azure Sphere blev introduceret i 2018, har IoT-landskabet udviddet sig hastigt. Ifølge Gartner er der i dag flere forbundne enheder i verden, end der er mennesker.

Læs mere her: Microsoft klar med første Linux-kernel nogensinde: Er grundlaget i nyt chipdesign rettet mod IoT

Analysehuset anslår, at 14,2 milliarder enheder er forbundet via IoT-teknologi. Analysen fortæller endvidere, at tallet rammer 20 milliarder enheder i 2020.

Den første Azure Sphere-chip bliver bygget af taiwanesiske MediaTek.

Hvis du er teknisk interesseret, kan du læse mere om den hos Mediatek her: Microsoft Azure Sphere Secure IoT Platform with vast I/O peripheral subsystem for diverse IoT applications.

I oktober 2019 annoncerede Microsoft endnu et samarbejde vedrørende den nye stack. Amerikanske Qualcomm skal nu være med til at udvikle den første Azure Sphere-chip, der har adgang til et mobilt datanetværk.

Annonceringen skete på den amerikanske konference, IoT Solutions World Congress, der løber af staben disse dage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere