Artikel top billede

Facebook accepterer britisk bøde efter Cambridge Analytica-skandalen

Facebook har netop indvilliget i at betale en bøde på 600.000 pund, som selskabet har fået for at bryde med den britiske databeskyttelsesloven i forbindelse med Cambridge Analytica-skandalen.

Facebook har netop accepteret den bøde, som den briterne har sendt efter det sociale medie i kølvandet på Cambridge Analytica-skandalen.

Bøden for at bryde med den britiske databeskyttelseslov er på 500.000 pund, hvilket svarer til 4,3 millioner kroner.

Det skriver Reuters.

Skandalen bestod i den måde, hvorpå konsulenthuset Cambridge Analytica indsamlede data på 87 millioner Facebook-brugere, som blev udnyttet i den amerikanske præsidentvalgkamp.

Læs mere her: Netflix-filmen The Great Hack er forbrugeroplysning i særklasse

Sidste år krævede den britiske informationskommisær, at Facebook skulle betale den forholdsvist lille og symbolske bøde, da der angivelig skulle være høstet data fra en million briter, der blev brugt i politisk øjemed.

"Vi er glade for at høre, at Facebook har taget, og fortsat vil tage, store skridt for at overholde de fundamentale principper i databeskyttelse," siger informationskommissær James Dipple-Johnstone ifølge mediet.

Læs mere her: Englænderne vil sende Zuckerberg et bødeforlæg på 4,2 millioner for Cambridge Analytica-skandalen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.