Artikel top billede

Facebook accepterer britisk bøde efter Cambridge Analytica-skandalen

Facebook har netop indvilliget i at betale en bøde på 600.000 pund, som selskabet har fået for at bryde med den britiske databeskyttelsesloven i forbindelse med Cambridge Analytica-skandalen.

Facebook har netop accepteret den bøde, som den briterne har sendt efter det sociale medie i kølvandet på Cambridge Analytica-skandalen.

Bøden for at bryde med den britiske databeskyttelseslov er på 500.000 pund, hvilket svarer til 4,3 millioner kroner.

Det skriver Reuters.

Skandalen bestod i den måde, hvorpå konsulenthuset Cambridge Analytica indsamlede data på 87 millioner Facebook-brugere, som blev udnyttet i den amerikanske præsidentvalgkamp.

Læs mere her: Netflix-filmen The Great Hack er forbrugeroplysning i særklasse

Sidste år krævede den britiske informationskommisær, at Facebook skulle betale den forholdsvist lille og symbolske bøde, da der angivelig skulle være høstet data fra en million briter, der blev brugt i politisk øjemed.

"Vi er glade for at høre, at Facebook har taget, og fortsat vil tage, store skridt for at overholde de fundamentale principper i databeskyttelse," siger informationskommissær James Dipple-Johnstone ifølge mediet.

Læs mere her: Englænderne vil sende Zuckerberg et bødeforlæg på 4,2 millioner for Cambridge Analytica-skandalen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere