Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft rykker tæt på Oracle og Java: Begynder at skrive kode til OpenJDK og open source Java

Microsofts samarbejde med Oracle går over stok og sten. Selskabet melder sig klar til at skrive kode til open source-Java i OpenJDK.

Microsoft er klar til at bidrage med kode, bug fixes og andet til open source Java under OpenJDK-projektet.

Det sker som en direkte konsekvens af Microsofts samarbejde med Oracle, der står bag Java.

I en besked, som Microsoft har postet på OpenJDK-mailinglisten, skriver chefudvikler for Java, Bruno Borges, at Microsoft har underskrevet Oracle Contributor Agreement og er blevet budt velkommen i Java-fællesskabet.

Microsofts udviklere vil indledningsvist arbejde på ‘mindre bug fixes og bagdøre,’ skriver Bruno Borges, der er tidligere Oracle-udvikler.

Det skal ske med henblik på at blive det, som han kalder for ‘good citizens’ i OpenJDK-fællesskabet.

Microsoft og selskabets kunder og partner-selskaber anvender i meget stor udstrækning Java i mange forskellige sammenhænge - eksempelvis i cloud-miljøet Azure, hvor Java runtime er på hylderne.

Microsofts Java-udviklerteam arbejder i forvejen tæt sammen med en række partnere om Java - herunder Oracle, Azul, Red Hat, Pivotal, Intel og SAP.

Bruno Borges skriver, at Microsoft fortsat har nogle ting at lære i Java-fællesskabet, men at selskabet ‘allerede forstår, at man foretrækker, at man diskuterer ændringer, inden der bliver postet patches.’

Microsoft købte i sommer Java-selskabet jClarity og understøtter også Java i eksempelvis open source Visual Studio Code Editor.

Læs Microsofts besked på OpenJDK-mailinglisten her: Microsofts ready to contribute to OpenJDK

Læs også:

Om få uger er det slut med gratis opdateringer af Java 8 - men du har stadig muligheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere