(Foto: Dan Jensen)

Microsoft rykker tæt på Oracle og Java: Begynder at skrive kode til OpenJDK og open source Java

Microsofts samarbejde med Oracle går over stok og sten. Selskabet melder sig klar til at skrive kode til open source-Java i OpenJDK.

Microsoft er klar til at bidrage med kode, bug fixes og andet til open source Java under OpenJDK-projektet.

Det sker som en direkte konsekvens af Microsofts samarbejde med Oracle, der står bag Java.

I en besked, som Microsoft har postet på OpenJDK-mailinglisten, skriver chefudvikler for Java, Bruno Borges, at Microsoft har underskrevet Oracle Contributor Agreement og er blevet budt velkommen i Java-fællesskabet.

Microsofts udviklere vil indledningsvist arbejde på ‘mindre bug fixes og bagdøre,’ skriver Bruno Borges, der er tidligere Oracle-udvikler.

Det skal ske med henblik på at blive det, som han kalder for ‘good citizens’ i OpenJDK-fællesskabet.

Microsoft og selskabets kunder og partner-selskaber anvender i meget stor udstrækning Java i mange forskellige sammenhænge - eksempelvis i cloud-miljøet Azure, hvor Java runtime er på hylderne.

Microsofts Java-udviklerteam arbejder i forvejen tæt sammen med en række partnere om Java - herunder Oracle, Azul, Red Hat, Pivotal, Intel og SAP.

Bruno Borges skriver, at Microsoft fortsat har nogle ting at lære i Java-fællesskabet, men at selskabet ‘allerede forstår, at man foretrækker, at man diskuterer ændringer, inden der bliver postet patches.’

Microsoft købte i sommer Java-selskabet jClarity og understøtter også Java i eksempelvis open source Visual Studio Code Editor.

Læs Microsofts besked på OpenJDK-mailinglisten her: Microsofts ready to contribute to OpenJDK

Læs også:

Om få uger er det slut med gratis opdateringer af Java 8 - men du har stadig mulighederBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.