Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft rykker tæt på Oracle og Java: Begynder at skrive kode til OpenJDK og open source Java

Microsofts samarbejde med Oracle går over stok og sten. Selskabet melder sig klar til at skrive kode til open source-Java i OpenJDK.

Microsoft er klar til at bidrage med kode, bug fixes og andet til open source Java under OpenJDK-projektet.

Det sker som en direkte konsekvens af Microsofts samarbejde med Oracle, der står bag Java.

I en besked, som Microsoft har postet på OpenJDK-mailinglisten, skriver chefudvikler for Java, Bruno Borges, at Microsoft har underskrevet Oracle Contributor Agreement og er blevet budt velkommen i Java-fællesskabet.

Microsofts udviklere vil indledningsvist arbejde på ‘mindre bug fixes og bagdøre,’ skriver Bruno Borges, der er tidligere Oracle-udvikler.

Det skal ske med henblik på at blive det, som han kalder for ‘good citizens’ i OpenJDK-fællesskabet.

Microsoft og selskabets kunder og partner-selskaber anvender i meget stor udstrækning Java i mange forskellige sammenhænge - eksempelvis i cloud-miljøet Azure, hvor Java runtime er på hylderne.

Microsofts Java-udviklerteam arbejder i forvejen tæt sammen med en række partnere om Java - herunder Oracle, Azul, Red Hat, Pivotal, Intel og SAP.

Bruno Borges skriver, at Microsoft fortsat har nogle ting at lære i Java-fællesskabet, men at selskabet ‘allerede forstår, at man foretrækker, at man diskuterer ændringer, inden der bliver postet patches.’

Microsoft købte i sommer Java-selskabet jClarity og understøtter også Java i eksempelvis open source Visual Studio Code Editor.

Læs Microsofts besked på OpenJDK-mailinglisten her: Microsofts ready to contribute to OpenJDK

Læs også:

Om få uger er det slut med gratis opdateringer af Java 8 - men du har stadig muligheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.