Artikel top billede

Google køber Fitbit: Betaler 14 milliarder kroner for hele herligheden

Søgegiganten Google har købt wearables producenten Fitibit for et stort milliardbeløb. Fitbit lover, at selskabet også under Googles ledelse vil prioritere databeskyttelse højt.

Google har købt wearable-producenten Fitbit for 2,1 milliarder dollar, hvilket svarer til 14 milliarder kroner med den aktuelle dollar-kurs.

Det oplyser Google i et blogindlæg.

Skal styrke styresystem

Fitbit har gennem en årrække været en af de førende producenter af smartwatchet og fitnessarmbånd.

Google oplyser i blogindlægget, at selskabet ser opkøbet som en mulighed for investere endnu mere i selskabet eget styresystemet wearables, WearOS.

I en pressemeddelelse oplyser Fitbit, at selskabet ser Google som en ideel, fremtidig partner.

”Med Googles ressourcer og globale platform vil det blive muligt at accelere innovation inden for wearables, skalere hurtigere og gøre sundhed endnu mere tilgængelig for alle,” lyder det fra Jamer Park, medstifter og administrerende direktør for Fitbit i en pressemeddelelse.

Lover høj privacy

Samtidig understreger Fitbit i pressemeddelelsen, at selskabet også under Googles ledelse vil prioriere privacy og databeskyttelse højt.

”Fitbit vil fortsat sørge for at brugerne har kontrol over deres data, samt at der er fuld transparens om, hvilke data der bliver indsamlet og hvorfor,” lyder det fra Fitbit i pressemeddelelsen.

Rygterne om opkøbet har svirret i flere dage, og allerede i mandags rapporterede nyhedsbureauet Reuters, at Google kunne være tæt på et opkøb af Fitbit.

Læs også: Er Google på vej med ny smartwatch-satsning? Kan være ved at købe Fitbit
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere