Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Vi foretrækker stadig NemID på pap / AWS åbner ny region i Spanien / I dag begynder den store Ignite-konference

Vi foretrækker stadig NemID på pap. AWS åbner ny region i Spanien. I dag begynder den store Ignite-konference. Alexa skal måske ‘vidne’ i drabssag. Elon Musk lægger Twitter på is. Efter strid med lokalt firma: Topchef forbydes at flyve

Godmorgen fra Computerworld og velkommen til denne uges første morgen-briefing, som denne mandag morgen er sammensat af Dan Jensen.

Vi foretrækker stadig NemID på pap

Danskerne foretrækker stadig NemID på papkort, selv om Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Ifølge styrelsen er det således kun lidt over en tredjedel af danskerne, der anvender NemID-nøgleappen, mens knap to tredjedele altså fortsat anvender papkortet.

“Hvis vi ser på aldersgruppen mellem 18 og 49 år, så bruger 40 procent appen, mens det kun er 30 procent af danskerne over 50 år, der bruger den. Det betyder, at der er en stor gruppe borgere, der endnu ikke ved, hvad de går glip af med nøgleappen,” lyder det fra styrelsen.

Digitaliseringsstyrelsen søsætter nu en oplysnings-kampagne med budskabet om appens lyksaligheder som centralt tema.

AWS åbner ny region i Spanien

Amazon Web Services åbner en ny såkaldt infrastructure region i Spanien i enten slutningen af 2022 eller begyndelsen af 2023, meddeler selskabet.

Det bliver AWS’ syvende region i Europa, hvor der i dag findes regioner i Stockholm, Dublin, Frankrig, London og Paris, mens der for tiden bygges på en region i Milano.

Hver AWS-region fungerer som en selvstændig datacenter-enhed og består af tre såkaldte ‘availability-zoner,’ som hver især består af et datacenter, der er koblet sammen med de to andre i zonen, men som har egen energiforsyning, køling og fysisk sikkerhed og den slags.

AWS har for tiden globalt 69 availability-zoner og 22 regioner. Der er yderligere fire regioner og 13 availability-zoner på vej.

Læs også: Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark.

I dag begynder den store Ignite-konference

I dag skyder Microsoft den årlige Ignite-konference i gang i Orlando, Florida med deltagelse af en tusindtallig skare af it-professionelle fra hele verden.

Der er tale om Microsofts største og vigtigste konference, og det plejer at være en spændende, sitrende og pulserende omgang, når de mange it- og forretningsfolk fra hele verden deltager i sessions, møder, deep-dives og meget andet med både hinanden og med Microsofts teknologi-folk.

Centralt står (selvfølgelig) cloud. Og hertil temaer som intelligence, data, produktivitets-forbedringer og dyb indsigt.

Fra Danmark deltager en række virksomheder med større delegationer - herunder KMD, Atea, Edgemo, ProActive, Globeteam og mange andre.

Computerworld er med også med i Orlando. Vi rapporterer løbende i ugens løb fra årets største Microsoft-konference, hvor (blandt mange andre) topchef Satya Nadella giver keynote-tale. Så stay tuned (som man siger)

Alexa skal måske ‘vidne’ i drabssag

Amazons home-device Alexa Echo kan måske komme til at spille en afgørende rolle i opklaringen af en mordsag i Florida, USA.

Ifølge avisen The Guardian kan en Alexa Echo-enhed nemlig have overhørt og optaget de dramatiske begivenheder i forbindelse med mordet på den 32-årige Sylvia Galva Crespo.

Det lokale politi har modtaget forskellige lydfiler og behandler nu sagen.

Elon Musk lægger Twitter på is

Tesla-direktør Elon Musk lægger Twitter på is, meddeler han i et opslag på Twitter, hvor han stiller spørgsmålstegn ved ‘det gode’ ved Twitter.

“Not sure about good of Twitter,’ skrev han først fulgt op af yderligere to korte beskeder: ‘Reddit stille seems good’ samt dernæst ‘Going offline.’

Normalt ville vi jo ikke nævne i disse spalter, at en person går offline fra Twitter.

Men vi nævner Elon Musk, fordi han er en af de største navne på Twitter med 29,2 millioner følgere og (indtil videre) en sammenlagt produktion på 9.189 tweets.

Det allerstørste navn på det sociale medie er fortsat præsident Donald Trump [‘realDonaldTrump’], som har 66,5 millioner følgere og en foreløbig produktion på 45.800 tweets. Han er som bekendt kendt for at nogle gange at udspy deciderede sværme af tweets i lange svadaer.

Donald Trump har i øvrigt selv givet blot seks likes på Twitter. Og følger selv blot 47 andre personer.

Efter strid med lokalt firma: Topchef forbydes at flyve

I Kina håndtere man nogle gange konflikter på sin egen måde. Det må den flamboyante grundlægger af smartphone-selskabet Smartisan, Luo Yonghao sande.

Efter en konflikt med en kinesisk underleverandør er han af retten i Danyang nemlig blevet forbudt at både flyve og køre i højhastigheds-tog, ligesom han er blevet forbudt at bruge penge på gode hoteller, natklubber, golfklubber, ejendomme, forsikringer og på privatskoler til sine børn.

Det fremgår altsammen af denne artikel fra Reuters.

Årsagen er, at han istedet skal betale sine kreditorer, lyder det fra retten.

Smartisan er en af de mindre smartphone-producenter i Kina og er nok mest kendt for den nogle gange lidt bralrende direktør, der eksempelvis tidligere har bedyret, at han ville købe Apple.