Artikel top billede

Amerikansk tænketank slår alarm: Kineserne løber fra os på AI - vi skal investere flere penge

Kina er i fuld gang med at distancere den amerikanske tech-sektor, når det gælder udviklingen inden for kunstig intelligens, lyder advarslen fra amerikansk tænketank med den tidligere Google-topchef Eric Schmidt i spidsen.

USA er godt i gang med at sakke bagud på udviklingen af teknologier inden for kunstig intelligens.

Det skyldes ikke mindst, at USA’s investeringer på området ikke kan følge med de investeringer, som Kina foretager for tiden.

Sådan lyder det fra den amerikanske tænketank, The National Security Commission on Artificial Intelligence (NSCAI), der har den tidligere Google-topchef, Eric Schmidt, i spidsen.

Den peger i en ny rapport på, at der er brug for, at USA investerer massivt i udvikling, uddannelse og implementering af projekter på AI-området.

Tænketanken er bekymret over Kinas fremmarch på området. Den peger på, at USA står over for en meget stor opgave, hvis AI skal transformeres fra at være ‘en lovende teknologisk nyhed til at være en moden teknologi, der er integreret med centrale nationale sikkerheds-missioner.’

Ifølge rapporten investerer Kina betydeligt mere end USA i AI for tiden. I rapporten nævnes Kina ifølge Reuters mere end 50 gange.

“Kina udnytter USA’s åbenhed på området på adskillige måder til at overføre know how om AI, hvoraf nogle er lovlige, andre ikke,” hedder det.

Samtidig påpeger rapporten, at Kina især giver USA baghjul for tiden inden for ansigtsgenkendelse og finans-it.

Vesten er dog fortsat førende, når det gælder overordnet kvalitet og originalitet, hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere