Artikel top billede

Amerikansk tænketank slår alarm: Kineserne løber fra os på AI - vi skal investere flere penge

Kina er i fuld gang med at distancere den amerikanske tech-sektor, når det gælder udviklingen inden for kunstig intelligens, lyder advarslen fra amerikansk tænketank med den tidligere Google-topchef Eric Schmidt i spidsen.

USA er godt i gang med at sakke bagud på udviklingen af teknologier inden for kunstig intelligens.

Det skyldes ikke mindst, at USA’s investeringer på området ikke kan følge med de investeringer, som Kina foretager for tiden.

Sådan lyder det fra den amerikanske tænketank, The National Security Commission on Artificial Intelligence (NSCAI), der har den tidligere Google-topchef, Eric Schmidt, i spidsen.

Den peger i en ny rapport på, at der er brug for, at USA investerer massivt i udvikling, uddannelse og implementering af projekter på AI-området.

Tænketanken er bekymret over Kinas fremmarch på området. Den peger på, at USA står over for en meget stor opgave, hvis AI skal transformeres fra at være ‘en lovende teknologisk nyhed til at være en moden teknologi, der er integreret med centrale nationale sikkerheds-missioner.’

Ifølge rapporten investerer Kina betydeligt mere end USA i AI for tiden. I rapporten nævnes Kina ifølge Reuters mere end 50 gange.

“Kina udnytter USA’s åbenhed på området på adskillige måder til at overføre know how om AI, hvoraf nogle er lovlige, andre ikke,” hedder det.

Samtidig påpeger rapporten, at Kina især giver USA baghjul for tiden inden for ansigtsgenkendelse og finans-it.

Vesten er dog fortsat førende, når det gælder overordnet kvalitet og originalitet, hedder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere