Artikel top billede

Amerikansk tænketank slår alarm: Kineserne løber fra os på AI - vi skal investere flere penge

Kina er i fuld gang med at distancere den amerikanske tech-sektor, når det gælder udviklingen inden for kunstig intelligens, lyder advarslen fra amerikansk tænketank med den tidligere Google-topchef Eric Schmidt i spidsen.

USA er godt i gang med at sakke bagud på udviklingen af teknologier inden for kunstig intelligens.

Det skyldes ikke mindst, at USA’s investeringer på området ikke kan følge med de investeringer, som Kina foretager for tiden.

Sådan lyder det fra den amerikanske tænketank, The National Security Commission on Artificial Intelligence (NSCAI), der har den tidligere Google-topchef, Eric Schmidt, i spidsen.

Den peger i en ny rapport på, at der er brug for, at USA investerer massivt i udvikling, uddannelse og implementering af projekter på AI-området.

Tænketanken er bekymret over Kinas fremmarch på området. Den peger på, at USA står over for en meget stor opgave, hvis AI skal transformeres fra at være ‘en lovende teknologisk nyhed til at være en moden teknologi, der er integreret med centrale nationale sikkerheds-missioner.’

Ifølge rapporten investerer Kina betydeligt mere end USA i AI for tiden. I rapporten nævnes Kina ifølge Reuters mere end 50 gange.

“Kina udnytter USA’s åbenhed på området på adskillige måder til at overføre know how om AI, hvoraf nogle er lovlige, andre ikke,” hedder det.

Samtidig påpeger rapporten, at Kina især giver USA baghjul for tiden inden for ansigtsgenkendelse og finans-it.

Vesten er dog fortsat førende, når det gælder overordnet kvalitet og originalitet, hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere