Artikel top billede

Amerikansk tænketank slår alarm: Kineserne løber fra os på AI - vi skal investere flere penge

Kina er i fuld gang med at distancere den amerikanske tech-sektor, når det gælder udviklingen inden for kunstig intelligens, lyder advarslen fra amerikansk tænketank med den tidligere Google-topchef Eric Schmidt i spidsen.

USA er godt i gang med at sakke bagud på udviklingen af teknologier inden for kunstig intelligens.

Det skyldes ikke mindst, at USA’s investeringer på området ikke kan følge med de investeringer, som Kina foretager for tiden.

Sådan lyder det fra den amerikanske tænketank, The National Security Commission on Artificial Intelligence (NSCAI), der har den tidligere Google-topchef, Eric Schmidt, i spidsen.

Den peger i en ny rapport på, at der er brug for, at USA investerer massivt i udvikling, uddannelse og implementering af projekter på AI-området.

Tænketanken er bekymret over Kinas fremmarch på området. Den peger på, at USA står over for en meget stor opgave, hvis AI skal transformeres fra at være ‘en lovende teknologisk nyhed til at være en moden teknologi, der er integreret med centrale nationale sikkerheds-missioner.’

Ifølge rapporten investerer Kina betydeligt mere end USA i AI for tiden. I rapporten nævnes Kina ifølge Reuters mere end 50 gange.

“Kina udnytter USA’s åbenhed på området på adskillige måder til at overføre know how om AI, hvoraf nogle er lovlige, andre ikke,” hedder det.

Samtidig påpeger rapporten, at Kina især giver USA baghjul for tiden inden for ansigtsgenkendelse og finans-it.

Vesten er dog fortsat førende, når det gælder overordnet kvalitet og originalitet, hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere