Artikel top billede

Den populære app TikTok under anklage: Bliver teenageres data delt med Kina?

Amerikanske politikere mener, at der er en risiko for, at den ekstremt populære app TikTok deler data med den kinesiske regering.

Deler video-appen TikTok, der er populær hos børn og teeenagere over hele verden, data med den kinesiske regering?

Det mener amerikanske politikere ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der er grund til at frygte.

Ifølge Reuters har TikToks moderselskab ByteDance derfor nu sendt et brev til de amerikanske politikere, hvor selskabet oplyser, at det har hyret et revisionsselskab i USA, der nu skal analysere selskabets håndtering af data.

Samtidig har TikToks amerikanske chef Vanessa Papas slået fast, at selskabet ikke opbevarer data på amerikanske brugere i Kina. De bliver alle opbevaret på servere i USA med backup i Singapore, lyder det fra TikTok-chefen.

Politikere er ikke beroliget

Selskabets forsikringer beroliger dog ikke de amerikanske politikere.

”TikTok hævder, at selskabet ikke opbevarer amerikanske brugerdata i Kina. Det er fint, men hvis det Kommunistiske Parti banker på døren hos moderselskabet i Kina, så skal det overføre deres data til den kinesiske regering,” siger Josh Hawley fra det Republikanske Parti ifølge Reuters.

TikTok har ifølge Reuters 26,5 millioner aktive amerikanske brugere hver eneste måned. 60 procent af dem er mellem 16 og 24 år.

I sommer oplyste Bytedance at alle selskabets apps samlet set bliver brugt af mere end 700 millioner brugere over hele verden hver eneste dag. Cirka halvdelen af de brugere stammer ifølge selskabet fra TikTok.

Tidligere på året skrev Politiken, at mellem 100.000 og 200.000 danske børn bruger TikTok.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere