Artikel top billede

Tech-investeringer gik helt galt: Taber 44 milliarder kroner på tre måneder

Japanske Softbank har på tre måneder tabt 44 milliarder kroner. Det er første gang i 14 år, at selskabet har røde tal på bundlinjen og årsagen skal findes i fejlslagne investeringer i blandt andet Uber og WeWork.

Det japanske konglomerat Softbank Group Corp, der står bag en række spektakulære tech-investeringer, har på blot tre måneder tabt 6,5 milliarder dollar eller lige knap 44 milliarder kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tabet kan ifølge Reuters henføres til Softbanks Vision Fund, der er en 100 milliarder dollar stor kapitalfond som gennem de seneste år har investeret svimlende summer i alt fra kommunikationstjensten Slack til hundeluftnings-appen Wag og kørselstjenester som Uber og kinesiske Didi.

WeWork og Uber skyld i kæmpe-tab

Ifølge Reuters skyldes det gigantiske tab først og fremmest en faldende værdi på investeringerne i Uber og WeWork. Sidstnævnte er en global kæde af kontorfællesskaber, som blandt andet er populære hos it-iværksættere

Og alene i sidste måned måtte Softbank bruge 10 milliarder dollar på at redde WeWork, der var kommet i uføre efter selskabets stort anlagte børsnotering glippede.

Ifølge Reuters er det første gang i 14 år, at Softbank har et kvartal med røde tal på bundlinjen, og ifølge nyhedsbureauet er underskuddet nu med til at så tvivl om Softbank-grundlæggeren Masayoshi Sons strategi om massive investeringers i startups med et stort kapitalbehov.

En stor del af Softbanks Vision Funds kapital stammer fra Saudi Arabiens statslige oliefund, der i 2016 investerede 45 milliarder dollar i fonden, og Softbank har gennem længere tid haft planer om med saudisk hjælp at oprette en Vision Fund 2.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere