Artikel top billede

Tech-investeringer gik helt galt: Taber 44 milliarder kroner på tre måneder

Japanske Softbank har på tre måneder tabt 44 milliarder kroner. Det er første gang i 14 år, at selskabet har røde tal på bundlinjen og årsagen skal findes i fejlslagne investeringer i blandt andet Uber og WeWork.

Det japanske konglomerat Softbank Group Corp, der står bag en række spektakulære tech-investeringer, har på blot tre måneder tabt 6,5 milliarder dollar eller lige knap 44 milliarder kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tabet kan ifølge Reuters henføres til Softbanks Vision Fund, der er en 100 milliarder dollar stor kapitalfond som gennem de seneste år har investeret svimlende summer i alt fra kommunikationstjensten Slack til hundeluftnings-appen Wag og kørselstjenester som Uber og kinesiske Didi.

WeWork og Uber skyld i kæmpe-tab

Ifølge Reuters skyldes det gigantiske tab først og fremmest en faldende værdi på investeringerne i Uber og WeWork. Sidstnævnte er en global kæde af kontorfællesskaber, som blandt andet er populære hos it-iværksættere

Og alene i sidste måned måtte Softbank bruge 10 milliarder dollar på at redde WeWork, der var kommet i uføre efter selskabets stort anlagte børsnotering glippede.

Ifølge Reuters er det første gang i 14 år, at Softbank har et kvartal med røde tal på bundlinjen, og ifølge nyhedsbureauet er underskuddet nu med til at så tvivl om Softbank-grundlæggeren Masayoshi Sons strategi om massive investeringers i startups med et stort kapitalbehov.

En stor del af Softbanks Vision Funds kapital stammer fra Saudi Arabiens statslige oliefund, der i 2016 investerede 45 milliarder dollar i fonden, og Softbank har gennem længere tid haft planer om med saudisk hjælp at oprette en Vision Fund 2.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere