Artikel top billede

Cyberangreb hærger europæiske it-virksomheder: Ekspert ser stigning i angreb mod it-virksomheder

Flere virksomheder er blevet ramt af et omfattende cyberangreb der i disse dage hærger Europa.

Tre større europæiske virksomheder kæmper i disse dage med et omfattende ransomware-angreb, der tilsyneladende er forbundet.

I begyndelsen af november kunne svenske Addtech oplyse, at det var blevet ramt af et hackerangreb.

Addtech har ikke oplyst præcis, hvad der er årsagen til cyberangrebet, men ifølge en pressemeddelelse oplyser selskabet, at det er ved at undersøge eventuelle datatab.

Læs også: Demant-hackerangreb udløser gigantisk forsikringsbeløb: Men skal du overhovedet forsikre dig mod it-angreb?

Det tyder ifølge det norske medie Digi.no på, at der er tale om et ransomware-angreb.

I løbet af samme uge blev det kendt at to spanske selskaber også har været offer for ransomwareangreb. Det ene har ramt et af landet største it-konsulenthuse.

Det andet er Spaniens største netværk af radiostationer, der har koble sig fuldstændig af internettet, mens selskabet igen kommer op at køre.

Flere kilder har ifølge Digi.no antydet, at de kan relatere sig til Bluekeep sårbarheden.

Læs mere om den her: Amerikansk efterretningstjeneste til it-administratorer: Du skal patche Windows mod ekstrem farlig sårbarhed nu

Bekymrende angreb

Angrebene skaber ifølge det norske medie bekymring, fordi det netop rammer digitale virksomheder.

"Det er specialt allarmerende at se angreb på it-konsulentvirksomheder. De som skal beskytte os og forhindre vi bliver ofre for angreb som dette. Det demonstrerer at selv teknologikonsulenter kan være katastrofalt lidt forberedte," siger Ilia Kolochenko, grundlægger af ImmuniWeb til Digi.no.

Grundlæggeren ser desuden en stigning i antallet af angreb mod it-konsulenter.

"Hvad værre er, at de her virksomheder ofte har privilligerede rettigheder til en myriade af netværk hos sine kunder, uden nogen form for kontrol eller overvågning," lyder det.

Læs også: Nyt advarselssystem skal stoppe hackerangreb i sundhedssektoren: “Det nytter ikke noget, at sende en teknisk ’indication of compromise’ til en læge i Hobro”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere