Artikel top billede

Cyberangreb hærger europæiske it-virksomheder: Ekspert ser stigning i angreb mod it-virksomheder

Flere virksomheder er blevet ramt af et omfattende cyberangreb der i disse dage hærger Europa.

Tre større europæiske virksomheder kæmper i disse dage med et omfattende ransomware-angreb, der tilsyneladende er forbundet.

I begyndelsen af november kunne svenske Addtech oplyse, at det var blevet ramt af et hackerangreb.

Addtech har ikke oplyst præcis, hvad der er årsagen til cyberangrebet, men ifølge en pressemeddelelse oplyser selskabet, at det er ved at undersøge eventuelle datatab.

Læs også: Demant-hackerangreb udløser gigantisk forsikringsbeløb: Men skal du overhovedet forsikre dig mod it-angreb?

Det tyder ifølge det norske medie Digi.no på, at der er tale om et ransomware-angreb.

I løbet af samme uge blev det kendt at to spanske selskaber også har været offer for ransomwareangreb. Det ene har ramt et af landet største it-konsulenthuse.

Det andet er Spaniens største netværk af radiostationer, der har koble sig fuldstændig af internettet, mens selskabet igen kommer op at køre.

Flere kilder har ifølge Digi.no antydet, at de kan relatere sig til Bluekeep sårbarheden.

Læs mere om den her: Amerikansk efterretningstjeneste til it-administratorer: Du skal patche Windows mod ekstrem farlig sårbarhed nu

Bekymrende angreb

Angrebene skaber ifølge det norske medie bekymring, fordi det netop rammer digitale virksomheder.

"Det er specialt allarmerende at se angreb på it-konsulentvirksomheder. De som skal beskytte os og forhindre vi bliver ofre for angreb som dette. Det demonstrerer at selv teknologikonsulenter kan være katastrofalt lidt forberedte," siger Ilia Kolochenko, grundlægger af ImmuniWeb til Digi.no.

Grundlæggeren ser desuden en stigning i antallet af angreb mod it-konsulenter.

"Hvad værre er, at de her virksomheder ofte har privilligerede rettigheder til en myriade af netværk hos sine kunder, uden nogen form for kontrol eller overvågning," lyder det.

Læs også: Nyt advarselssystem skal stoppe hackerangreb i sundhedssektoren: “Det nytter ikke noget, at sende en teknisk ’indication of compromise’ til en læge i Hobro”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere