Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Fejl i teledata overset: Rigspolitiet overhørte advarsler på stribe

Over 10 anmeldelser af fejl i teledata er blevet overhørt, viser aktindsigt.

Rigspolitiet, landets øverste politimyndighed, kunne have opdaget de fejlfyldte teledata, der siden har sået tvivl om afgørelserne i en lang stribe af retssager.

Myndigheden er nemlig blevet advaret mindst ti gange om, at de teledata rummede fejl, skriver Berlingske.

Læs også: Nye teledata-fejl opdaget: Telemast stod i Vestjylland, men var registreret i Østjylland

Af en aktindsigt fra mediet fremgår det at, efterforskere fra efterretningsenheden ’Særlig Efterforskning Vest’ advarede Rigspolitiet mindst ti gange.

"Tele- og dataanalytikere i min afdeling anslår, at de i mindst ti sager har haft fat på Telecentret med denne fejl," står der i notatet, som er vedhæftet en e-mail fra politiinspektør Brian Olsen fra efterforskningsenheden.

Rigspolitiet har i en redegørelse oplyst, at det modtog varsler i februar, maj, august og september 2018, men har der intet oplyst om det store antal af advarsler.

Kommunikationsdirektør hos Rigspolitiet, Anders Frandsen, siger til Berlingske, at der hos myndigheden ikke har været tilstrækkeligt fokus på, at advarslerne var tegn på et generaliseret problem.

Se også: Offentlige anklagere stopper omgående med at anvende teledata i retssager efter nye ‘alvorlige oplysninger’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere